Mrs Deadlift!

2010-07-31 | 21:23:00 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Annika var ute på krogen och drog till det rejält igår kväll! Tydligen är det något hon borde göra innan varje träningspass...(..not...)!
Två eller tre personbästan i marklyft tror jag det blev idag!!! Något repsrekord samt den här viljestyrda singeln på 100kg!(bw 53 kg!!)



Det finns ju brister i tekniken.....men Vi har BÅDA sett värre exempel....

Invägning för mig i morgon! Allt känns kanonbra och jag tappar fett PRECIS som jag ska. Ligger stadigt på 3000-3100 kcal/dygn vilket med uppskattad aktivitetskoff. blir ca 600 kcal negativt/dygn. Jag har lagt till korta promenader Lördag, Söndag, Måndag och Torsdag(40 min/gång ca.) men i övrigt samma.
Hoppas på -95 kg!!

Ryggskadan är nu helt läkt fysiskt. Gjorde en åtta på 200 kg i marklyft idag, helt RAW och det kändes väldigt lätt med tanke på att det var i arbetsset nr 4.(8x170, 8x180, 8x190 och 8x200).
 
Känner mig lite stressad när jag ska lyfta....det var inte kul att dra sönder ryggens muskelfästen när det hände! Ont ont!!!

Nu blir det att slappa järnet och ladda för armar imorgon!!

Ha det!

Samuel o Annika


Cobra!

2010-07-26 | 00:14:49 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Borde sova nu eg. Men jag ville lägga ut den här först!!



Hejdå!

S+A



Kraschkavalkad!

2010-07-21 | 22:08:29 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Inget snack idag!! Vi har kört bröst och baksida axlar! Ett set var kördes i fitness-fiveanda!!!

Håll till godo!!



So long!

S+A


Livet i korthet....eller: Det korta livet?

2010-07-20 | 22:48:18 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag gillar kontroll! Jag gillar det så mycket, att jag får svårt att engagera mig i saker jag inte kontrollerar.
Det är nog ett uttryck för någon defekt man har i psyket......som nästan allt annat som styr ens beteende.

-Får jag inte bestämma.....så skiter jag i det!

Kanske därför jag gillar det här med dumbbell.se så mycket......man får TOTAL kontroll. Överblick och analysunderlag till förbannelse.


Screendump från Dumbbell.se
Min fördelning skall vara 50-25-25 vid 3000-3300 kcal/dygn. Med den fördelningen och den volymen har jag hittills tappat 1.2-1,5 kg bw/vecka. Det är ett högt tempo och det måste bromsas om ett kort tag. Vid tillfället för screendumpen hade jag visst ätit 101%????
Alltså hade jag ätit 1 %mer än jag hade ätit....tydligen finns lite buggar i mjukvaran.

Har förstått på många som läser gym och fitnessbloggar, att intresset är ca fifty fifty. Hälften VILL läsa om hur bloggskrivaren delar upp och väger sin mat. Och vissa VILL DET ABSOLUT INTE.

Jag hänvisar därför intresserade till www.dumbbell.se och leta efter "samuel". De andra SKALL därmed slippa läsa om maten!!!!

Träning däremot, det gillar de flesta att titta på!!!!

Håll till godo:


Personbästa! Absolut inget finlir eller någon högstående teknisk insats! Dock ändå 2x170kg!!


Några riktigt fina vanliga knäböj också! Ryggskadan gör att jag tycker det känns viktigt att hålla strikt form i så många set som möjligt. Kör 4 sexor efter frontböjen på samma vikt som sista frontböjsetet. Skulle säkert kunna köra betydligt tyngre. Men jag vill köra utan bälte och verkligen känna övningen!

Bröst imorrn!

Sov gott!
Annika o Samuel


Kortisinlägg!

2010-07-18 | 22:44:58 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!
Igår var vi och kollade "Fitness Five" i GBG. Riktigt kul tävling måste jag säga. Är riktigt sugen på att ställa upp själv. Ett avslappnat sätt att tävla, där man får mycket tillbaka av att visa jävlaranamma. Det är heller inga subjektiva bedömningskriterier inblandade, vilket gör tävlingen HYFSAT rättvis.

För er som inte vet vad Fitness Five är så kan jag berätta att det är fem vanliga gymövningar som utförs med antingen kroppsvikt som beleastning. Eller procent av kroppsvikten.

Momenten är:
(bw=kroppsvikt)

Bänkpress(tjejer 60% av bw, killar 100%)
Bicepscurl(tjejer 30% av bw. killar 50%)
Knäböj(tjejer 100% av bw, killar 150%)
Chins(endast bw)
Dips(endast bw)

Det går ut på att göra så många repetitioner SAMMANLAGT av alla 5 momenten. Det betyder att om man suger i ett moment så kan man kompensera det med att vara riktigt vass i de andra fyra. Man har 75 sekunder på sig i varje moment.
Utförandet kontrolleras av domare.

Annika är RIKTIGT duktig på flera av momenten med bla. +20 chins och dito bardips. Bänkpress är hon också väldigt bra på. Att ha kondition och att ha hög mjölksyratröskel är väl huvudkriterierna, tillsammans med relativt låg kroppsvikt. Passar mao Annika som handen i handsken......

Får mig ett extra ryggpass denna veckan pga. en strulande vattenpump. Den sitter 109 m ned i det Svenljungska berget Viseberg och har ett okänt elektriskt fel på sig. Bara till att hala upp skiten och kolla....

Kanske ska kalla det för Fitness Drilling och bjuda in Sverige eliten  i Fitness Five för en utmaning?? Förstapriset kan ju vara en dusch under rinnande vatten!!! Och ett glas att dricka!!!

Gymet var varmt idag också. Armar och lite axlar + MYCKET vader stod på programmet. Gick suveränt idag. 6 reps på 70 kg i bardips....med mer att ge!!! Ska göra en film med 80 kg i bältet nästa vecka. Blir dunder!

Annika kunde naturligtvis inte låta bli att köra lite Fitnessfivebicepscurl. Hon tappade allt några reps när hon körde enligt reglerna med ryggstöd och så. Men inte JÄTTEMÅNGA faktiskt.....om ett år är hon riktigt, riktigt farlig!!!!

Som sagt...imorrn blir det ofrivilligt ryggpass trots att det eg. är vilodag!

Tills Tisdag: Ha det niiiiice!!!

Samuel och Annika




Hela dan förstörd på SKIIIIT!!!!

2010-07-15 | 20:15:05 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Jag min idiot bommade att dra ut en telefonsladd ur nätverket på kontoret.....  ;(
Vi skulle bara åka ner till firman och sammanställa ett par saker på förmiddagen. Ett snabbt jobb var det meningen att bli. Slutade med att vi fick åka land och rike kring med sönderåskade datorer. Kul, kul!!   INTE!!

Men som de coola säger: Well well, whatever.....solen går upp imorgon oxå!

Så tänkte vi med och drog till gymet istället. Bröst och baksida axlar på programmet idag.
Vanligtvis tränar vi ju tisdag och onsdag men vi firade yngsta dotterns tolvårsdag igår så då tog vi gymet idag istället.

Övningar enligt nedan, i superset:

Bänkpress/Stigbygeldrag uppifrån

6+6 set

Lutande hantelpress/Hantellyft lutande mot bänk

4+4 set

Hantelpullover/Stigbygeldrag nedifrån

4+4 set

 

Hantelpressar/Reverse pec-deck

4+4 set



Cablecrossflyes/Enarms lyft framåtlutande

4+4 set

Därtill vader och mage. Annika prioriterar mage, medan jag kör mer vader. (Viktigt att vaderna sticker ut under boxarrocken......)
Ny vadfavorit har blivit Donkeys i benpressmaskin. Stadig och fin övning som jag kan bomba mina EU-pallar med utan att riskera.......ryggen!
Deffandet går faktiskt framåt med raska steg. För ett par veckor sen hade jag aldrig lagt ut ett klipp i bar överkropp. Vissa kanske inte tycker det är ok ändå.....men jag är nöjd med förändringen. Framförallt med hastigheten. Allt går oerhört fort, trots att jag ligger relativt högt i kcal/dygn. Har sänkt till mellan 3000 och 3300 nu och jag kommer inte gå under 2500 förrän det absolut sista. Vägningen på Söndag får avgöra strategin framöver.......

Annika äter sig allt större och starkare. Men jag undrar om hon inte är i lite bättre form än Jag???
Avgör själva.....

På Lördag blir det att bevittna deltävling i "Fitness-Five" i Göteborg. Vi kanske kör ett pass på nåt av gymen in "the big city" också. Hörde jag X-hale........??

Vi rapporterar isf!

 Samuel och Annika


Semester.......bara 1 timmes jobb!! :)

2010-07-12 | 22:01:06 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)
Idag bestämde vi att ge f. i allt nyttigt och bara softa hela dan. Vi började med ett pass på Borås djurpark.....


The bear ....

The tajgers!
Foton:
Ylva Blomgren

Kan liksom inte låta bli att be Ylva om bilder ibland. Klockrent vackra!!! Särskilt djur är ju något som ligger henne varmt om hjärtat!

Hängde med Annika på löprunda i eftermiddags......jag veeet...inte smart med tanke på min storlek. Men det verkar så härligt och det var det......efteråt....

Dietandet går framåt ungefär som planerat. Hade väl hoppats på att komma under 100 kg denna veckan. Men det blev 100 blankt och det är jag nöjd med ändå!
Sänker nu intaget något lite.  Lägger mig mellan 3000 och 3300. Fortfarande ingen regelbunden extra cardio.

Kvällsdopp i Revesjö fick avsluta dagen. Alvin åkte i han också. Då var husse INTE populär.......men han blev avsvalkad i alla fall.

See you!

S+A



Fokus Annika!

2010-07-11 | 21:18:18 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)









Den lilla terriern!!

Ha det!

S+A


Betong.........

2010-07-10 | 20:46:44 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)


För er som har missat detta så måste jag berätta: Jag är betongfetischist!

Betong är ett skithäftigt material. Tyvärr så används det mest till att göra fyrkantiga och trista bostadskomplex i storstäderna. Materialet har därför, helt oförtjänt fått en stämpel som oflexibelt och föga innovativt.
Dock är det få material som samverkar så bra med naturen som just hårdnad betong. Det är giftfritt men samtidigt oerhört beständigt och helt underhållsfritt. Kombinationer av betong och mjukare material som trä och textil gör sig bra i interiörer. Förenar man tex. galvad metall med betongen så får man en strikt stilren effekt utomhus.



Lite mjukfog gör susen.....

Ígår blev det faktiskt ett litet krogbesök. Halvt om halvt tradition i vårt lilla samhälle, att man samlas på bykrogen och super till, fredagen då "industrisemestern" börjar. Tog det väldans lugnt och pillade i mig några öl. Inga utsvävningar alls.

Träningen idag bestod i princip av marklyft och chins. Fortfarande lite sviter efter min ryggskada för en månad sen. Ryggen är helt läkt men nu är det den mentala biten som ska tillbaka. Man blir ju lite rädd när det har gått på tok en gång.
Sista setet marklyft drog jag 170 kg 8 gånger. Det kändes som att dra i ett kvastskaft........Men jag har LOVAT mig själv att ta det lugnt ett tag!!



OBS!!! Detta är INTE skryt! Filmen visar mitt sista set rodd. Innan dess har vi kört 6 set marklyft och 8 set chins.....där jag körde fyra set med extravikter...
Nån som tror att utrustningen är underdimensionerad på Motionsfabriken????

Imorgon kör vi armar!!! Nya favoritpasset nästan....blivit helsåld på den nya rutinen för armarna!!

Ha det!
S+A


Lite Annika film!

2010-07-07 | 19:25:18 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)


Annika kör bänkpress på 60% av sin kroppsvikt. (32,5 kg)

See ya all tomorrow!!

S+A


Semester....som inleds med att jobba!!

2010-07-06 | 20:57:05 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Tjuvstartar min semester imorgon. Vill dock vara med när mina medarbetare utför ett tungt lyft på morgonen, så det blir att kravla sig upp som vanligt. Måste kolla att allt går smooth.....så kan jag ta det lite lugnt sen. Det är jobb hemma på gården istället....så det blir inget jäkla navelpillande här, om ni trodde det..!!!  ;()

Idag har vi tränat ben. Det gick VÄÄLDIGT bra för både mig och Annika. Det börjar kännas att vi bara kör ett pass för framsida ben numera. Och det är odelat positivt. Mycket fräschare i buggarna!
Jag har ju min lilla ryggskada att ta hänsyn till. Så även om det känns bra nu, så får jag ta det lite chill.
Har ju lovat att förnuft skall få råda ett tag nu.....

En strikt åtta på 140 kg i frontböjen får jag väl vara nöjd med....

Annika satsade hårt på teknik idag och jag kan säga att den förbättras för varje pass. Knäböj är en svår övning om den ska utföras korrekt. Ställer stora krav på bålstabilitet och koordination. Den kräver också en hel del "guts" för att kunna köras ordentligt.

Tyvärr ingen kamera med idag....

Ha det!

S+A


Bygga....är det bästa som jag vet! Muskler eller hus spelar ingen roll!!!

2010-07-05 | 21:58:39 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Perfekt väder för utomhusarbete idag!






Actionbilder av Ylva Blomgren!

Synd att en så talangfull fotograf bara, ska ha en blek och skitig fetknopp att fota! Hahaha!!!


Imorrn blir det gym igen!!!

S+A


I'm on a diet.....please, be quiet!!!

2010-07-04 | 20:17:25 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Första "diet"veckan avklarad! Har tappat 2,5 kg och minskat 3(?!) cm i midjemått!

Mycket skönt att ligga så högt i kaloriintag.(snitt för veckan: 3422 kcal) Hungrig blir jag. Men inte alls på samma sätt som nere i träsket under 2000 kcal/dygn.
 
Ska försöka ta de här första 10 kilona, utan att svälta och utan att köra nån extra cardio. Hittills verkar det ju gå bra. Men som sagt....skulle jag stanna upp, så har jag ju fina verktyg att ta till!

Äter ca 50% protein och ungefär 25/25% av vardera fett och kolhydrater. Ger bra med energi och håller förbränningen hög.

Återigen en supervarm dag med strålande sol! Har mätt ut var den nya infällda trappan ska vara. Snörslagit linjer att såga efter och kommit överens med Annika om övrig layout! ;)
Bygga ställning i garaget också. Måste förbereda för inomhusaktiviteter. Det KAN ju bli regn i en vecka.......


Hoppas linjerna får vara kvar veckan ut! Lite meck att få det vinkelrätt!

En kort promenad med Alvin, har jag hunnit med idag också!

Nytt söndagsupplägg på gymet. Armar och mitten axlar!

Annika är ju riktigt insnöad på AF och Fitness five. Hon har en del kvar till elitnivå. Men med den här takten får alla etablerade brudar se upp väldigt snart....


Styrkan finns där. Hon behöver bara få in en mer ekonomisk teknik.

Själv passade jag på att grisa lite i dipsen....


Inga snyggisar direkt. Irriterande med den här budgetdipställningen också. En jäkla balk mitt i vägen för vikterna.....puckat!!! Känns som den ska kollapsa när man kör widegrips i bröstpassen också.

Som sagt...varmt idag också! Drack nog 5 liter innan vi stack till gymet. Tappade räkningen vid tredje påfyllningen under träningen...........flämt!!

Vila från gymet imorrn! Annika löptränar!

Ha det!

S+A


Beach!!!

2010-07-03 | 20:24:31 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Blev "beach" hela dan idag! För varmt för anläggningsarbete ändå.....

Kaffe, vatten och proteindrink i korgen! Å sen dreamtan för hela slanten!!

Gymet var hett som i helvetet! Tilläggas bör att det endast var äkta gymnördar på plats idag! Minsta brist i karaktären får människor att stanna hemma en sån här dag!

Vissa har DEFINITIVT inga brister i karaktären.....håll tillgodo:


De sista 3 kanske kan diskuteras....men en jäkla prestation ändå!!!

Ha det!
S+A


Vatten......

2010-07-02 | 19:12:24 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

Det går åt vatten i värmen!! Härligt sommarväder nu!

LITE LEDSEN FÖR EN SAK....:(  !!!!
Körde förbi Annika på vägen hem från jobbet igår. Hon var ute och sprang! Det såg SÅÅÅÅ jäkla härligt ut!
Ville ställa bilen i vägkanten OCH HÄNGA PÅÅÅ!

Tyvärr är jag själv alldeles för tung!!  :(

Minns hur det var när man var mer "fit" om man kan kalla det så. Löprundor kring milen på kvällarna....och sen en "runners high" efteråt!!! On top of the world!!

Börjar ju bli rätt grov nu.....även om det inte alltid känns så. Över 100 kg:s kroppsvikt är INGEN hit när man snackar löpning. Kunde nog lika gärna ta fram motorsågen och kapa benen ovanför knäskålarna, om jag hade försökt mig på att springa mer än 200 m. Med tanke på mitt kassa löpsteg så får det bli crosstrainer som cardio! Snabba promenader gillar jag ju såklart! Å det är ju skonsamt för knän och fötter, trots att man väger litegrann!!


Ruuuuuun!!!!

Det blir lite fusk vad gäller maten idag. Men det ska inte bli några "ätardagar" nu. Åtminstone inte i trad. byggarbemärkelse aka 10-12000 kcal grisätning. Låter det sticka iväg typ 3-500 kcal. max. Lite glass och ett par glas vin eller öl får räcka!!

Vilodag idag också! Annika kör löpning de dagar vi vilar från gymet. Jag kör hel vila nu i inledningen av dietandet, för att ha "handlingsutrymme" kvar hela resan! Kommer nog mot slutet att bli ett par pass lågintensiv cardio varje dag+ 5-6 gympass i veckan...........

Imorgon lördag blir det monsterpass med marklyft och chins!

Tills dess: Trevlig helg!

S+A