Kortisinlägg!

2010-07-18 | 22:44:58 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!
Igår var vi och kollade "Fitness Five" i GBG. Riktigt kul tävling måste jag säga. Är riktigt sugen på att ställa upp själv. Ett avslappnat sätt att tävla, där man får mycket tillbaka av att visa jävlaranamma. Det är heller inga subjektiva bedömningskriterier inblandade, vilket gör tävlingen HYFSAT rättvis.

För er som inte vet vad Fitness Five är så kan jag berätta att det är fem vanliga gymövningar som utförs med antingen kroppsvikt som beleastning. Eller procent av kroppsvikten.

Momenten är:
(bw=kroppsvikt)

Bänkpress(tjejer 60% av bw, killar 100%)
Bicepscurl(tjejer 30% av bw. killar 50%)
Knäböj(tjejer 100% av bw, killar 150%)
Chins(endast bw)
Dips(endast bw)

Det går ut på att göra så många repetitioner SAMMANLAGT av alla 5 momenten. Det betyder att om man suger i ett moment så kan man kompensera det med att vara riktigt vass i de andra fyra. Man har 75 sekunder på sig i varje moment.
Utförandet kontrolleras av domare.

Annika är RIKTIGT duktig på flera av momenten med bla. +20 chins och dito bardips. Bänkpress är hon också väldigt bra på. Att ha kondition och att ha hög mjölksyratröskel är väl huvudkriterierna, tillsammans med relativt låg kroppsvikt. Passar mao Annika som handen i handsken......

Får mig ett extra ryggpass denna veckan pga. en strulande vattenpump. Den sitter 109 m ned i det Svenljungska berget Viseberg och har ett okänt elektriskt fel på sig. Bara till att hala upp skiten och kolla....

Kanske ska kalla det för Fitness Drilling och bjuda in Sverige eliten  i Fitness Five för en utmaning?? Förstapriset kan ju vara en dusch under rinnande vatten!!! Och ett glas att dricka!!!

Gymet var varmt idag också. Armar och lite axlar + MYCKET vader stod på programmet. Gick suveränt idag. 6 reps på 70 kg i bardips....med mer att ge!!! Ska göra en film med 80 kg i bältet nästa vecka. Blir dunder!

Annika kunde naturligtvis inte låta bli att köra lite Fitnessfivebicepscurl. Hon tappade allt några reps när hon körde enligt reglerna med ryggstöd och så. Men inte JÄTTEMÅNGA faktiskt.....om ett år är hon riktigt, riktigt farlig!!!!

Som sagt...imorrn blir det ofrivilligt ryggpass trots att det eg. är vilodag!

Tills Tisdag: Ha det niiiiice!!!

Samuel och Annika




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback