Hjärnspöken

2010-04-27 | 20:28:55 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Lyckat träningspass idag!! Men ändå grämer jag mig en del över mina "hjärnspöken". Att det ska vara så förgjordat svårt att komma över vissa mentala spärrar!!

Två veckor i rad har jag nu ökat på mina reps i frontböjen. Upplever ju detta gång på gång....."fastnar" på en siffra och fegar ur så fort jag når upp till just den vikten. När jag sen väl fixar målet jag satt upp, så blir det som att dra proppen ur ett badkar. Det visar sig finnas massa kapacitet som jag mentalt har hållt inne...


7-8 pass i rad blev det stopp på 5x140kg. Här har vi beviset på att jag borde klarat fler, betydligt tidigare.....eftersom det fanns mer i benen. Var faktiskt uppe på 150kg och kände lite idag också.....4 reps(?)

Får väl gå nån sån där kurs med mental träning eller nåt? Kan ju inte fega ur hela tiden.....slösar ju med tid på det viset. Skadade mig ganska klantigt i knäböjen för ett par år sedan. Kanske det som spökar för mig??

Imorrn blir det bröst och rygg. Ett enda lååååångt superset nästan...

S+A


Long time.....

2010-04-25 | 21:18:47 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Hej igen!  :)

Riktigt kass uppdateringsfrekvens....jag vet!  ;(

Träningen rullar på riktigt fint får jag säga! Både jag och Annika utvecklas i snabb takt.
Kosten är ju eg. det som skiljer sig mest från vinterperioden. Nu är det kolhydrater och fett i relativt stora mängder. Har passerat 100kg i kroppsvikt och det kan jag säga både känns och SYNS!!!
Är INTE så pigg på att lägga ut bilder på mig själv i linne och min garderob börjar kännas lite tunnsorterad. Köpte ett par nya jeans i helgen, helt enkelt för att de gamla blitt för små och riskerade att spricka.....

Har inte ätit den här mängden kolhydrater på nästan 4 år och jag kan säga att aktuell mängd def. har sina baksidor. Jag lagrar massor av vatten i underhuden och jag känner att mina energinivåer varierar mer under dagarna. Kommer att ånga på med detta höga kaloriintaget fram tom. midsommarafton för att sedan långsamt skära nedåt igen. Planen är att köra utan extra cardio i Juli och Augusti och relativt högt kaloriintag. För att sedan ligga på samma intag men lägga till cardio i September och Oktober.......sen får vi se om självförtroendet håller......


Har gjort "PB" i helgen. 1x 220kg. Men om Jag ska vara ärlig så tror jag att 230-240 hade åkt med också. Jag fegade ur lite i förstasettet och vågade inte gå upp tillräckligt. Efterföljande set blev därför misslyckade försök på 240 OCH 230 kg....:(
Nästa helg värmer jag bara upp och laddar 240 i första........bära eller brista!!!
Bestämma sig....OCH DRAAAA!!!

Förstår att det blir tradigt att läsa om marklyft hela tiden....men det är en mycket viktig "nyckelövning" på så sätt att den tvingar kroppen att bygga styrka i det så viktiga höft och bålpartiet. Man tränar s.a.s "kopplingen" mellan över och underkroppen och tvingar sig själv att koordinera styrkan mellan dessa delar.
Det ser fasligt simpelt ut att bara suga tag och dra....men det är en jäkla massa parametrer som ska flika i varann för att det ska åka med mycket stål. Dessutom är det så att om man gör fel....och det hänger riktigt tunga vikter i händerna...så kan det gå ganska illa!!

Syftet med marklyftsorgierna är både direkt träning av baksida lår och korsrygg men också allmän styrkebyggnad i hela kroppen. Styrka som är menad att hjälpa oss med stabiliteten, då vi bombar på tungt i övningar för andra kroppsdelar.


Här är ett exempel på en övning som kräver styrka i korsryggen för att kunna utföras med önskat resultat. Raka marklyft kallas den och den syftar till att isolera den sk. hamstringsmuskulaturen. Korsryggen har här ett tufft jobb, att hålla ryggraden fixerad mot bäckenet, så att den inte böjs och skadas och att övningen förblir effektiv för baksidan av låret!

Vi har ett benpass på tisdag som jag hoppas få till lite foton och filmer ifrån. I övrigt så tror jag att ni får visa lite tålamod med uppdaterandet......

So long så länge!!!

S+A


Enkelspårigt??? Jajjemän!!!

2010-04-20 | 20:13:58 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Allt kretsar kring PB:n och vikter just nu. Kommer ofta på mig själv med att gå och småfundera på olika set som jag ska köra, vikter och utföranden likadant. Tror nog att fler byggare "på väg upp", har upplevt den här insnöade tunnelseendekänslan. Alltså.....det känns som ett mantra man upprepar för sig själv: Ben, bröst, rygg......Ben, bröst, rygg.....ben, bröst, rygg....osv. osv.  Helt fixerad vid träningen.....

Det jobbiga med det: Knappast normalt tankemönster!!
Det fina med det: Det ger resultat!!!


Detta PB betyder ytterligare ett steg framåt och att en mental spärr är borta! Gick och retade upp mig själv ordentligt innan setet för att jag bommat den vikten så många gånger.....det hjälpte juh! :)

Om ni undrar varför uppdateringsfrekvensen är lite dålig just nu, så ska jag säga som det är! Jag har inget kul att skriva om egentligen....denna perioden är bara ett jäkla malande och nötande i gymet utan några spektakulära fototillfällen eller flashiga magrutefilmer. Massa tunga basövningar och ett jäkla slit som inte är så vackert alla gånger. Att man dessutom inte är särskilt "fotogenuiqe" eller vad det heter, just nu, gör ju sitt till.

Kan ju berätta att filmen visar ETT(1) av totalt tio arbetsset i knäböj och frontböj. Endast två av seten var med en belastning under 120 kg. Knän och  höfter börjar kännas lite slitna också....har inte jätteont direkt men jag kommer ta en halvpaus i marklyftandet i helgen(inga maxlyft..), och vila upp leder och ligament en smula.

Glad för PB:t! Men trött!!

Ha det!

S+A


DÄR SATT DEN!!!!

2010-04-17 | 20:37:09 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Lycklig idag! Har nått ett delmål! Ett härligt PB i Marklyft!


Försökte verkligen fokusera och inte vråla och dänga som jag brukar, funkade ju som synes väldigt bra!!!

Nästa pass kommer jag att "leta upp" ettan, eller i alla fall börja med det. Man får tänka på att vi började med marklyftsträningen i höstas och då haded jag inte kört övningen på nära 6 år. Annika var helt ny på den.
Kommer att prova på successivt allt tyngre vikter nu framöver tills jag hittar där som jag bara klarar en etta. Den vikten får bli nästa mål för 10 reps. Ambitiöst? Jajjemän!!!!!


Jag tror att de gröna och de bruna skivorna väger 50 kg st.....bara det + stången är i så fall 320 kg.
Sedan gissar jag på de två yttersta på varje sida är en 15kg och en 25 kg= ett lyft på över 400kg!!!
Man har en bit kvar.........

S+A


Mentalitet?

2010-04-13 | 20:20:29 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Trot eller ej! Men jag har en mental spärr!!! Spärren ligger vid en viss vikt, i en viss övning!


Tror det är 7:e eller 8:e passet som det blir failure på 5: repetitionen....;(
Måste tillägga att jag körde en tia på samma vikt som SISTA set....fast med stången på nacken. Att köra på 130kg i frontböj känns rätt ok....det är just siffran 140.....:(

Måste komma över "spärren"....men hur?

Ska gå ut i skogen vid fullmåne nästa gång......å göra nåt hemligt!!

S


Blood'n Guts

2010-04-11 | 21:29:24 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Behöver jag tillägga att filmen med samma namn som rubriken, har varit, och är fortfarande, en stor inspirationskälla för mig! Orden -Biiiig diesel!  och -C'mon Yates! ekar fortfarande i skallen när det tar emot på gymet. När jag första gången såg filmen, hade jag aldrig sett en "modern" kroppsbyggare i rörliga bilder. Upplevelsen var minst sagt dramatisk. Bilderna av Yates lårbiceps, etsade sig fast på näthinnan och ville liksom inte försvinna. Samma sak med det faktum att karln körde med så sjukt tunga vikter, med så återigen sjukt många reps i varje set.......makalöst! Dessutom körde han STRIKT!!!!

Jag tror att Yates filmade VERKLIGA set i filmen! Det var inte sådär tillrättalagt som det kan vara i amerikanska byggares filmer. Jag tror att han och hans träningskompis verkligen körde de här träningspassen på riktigt. Dorian Yates var, och är till viss del fortfarande HARDCORE för mig. Vad ryktet säger ska han dessutom fortfarande träna hårt och regelbundet, även om tävlandet är över. Att klara av en proffsbyggarkarriär, med fysisk och psykisk hälsa i behåll, är dessutom få som klarar. Dorian VERKAR ju ha gjort det.....


Bild från filmen "Blood'n Guts"

Snabbt hopp NEDÅT i graderna på bodybuildingens stege....

Några små filmer från helgens bravader!
(allt filmat i sk. "real deal"-format   dvs. osminkat och oklippt  hahaha!!!)

 


Jag gör faktiskt en repetition till! Men Annika stängde av kameran vid åtta!
Tittar man noga så ser man den lilla "pallevikten" längst in på stången.


Chinsmarodören igång igen! Tror det blir tio reps snart!!



Sen har Jag dängt runt 53:orna lite oxå!!

Hej då!

S+A


Pumping Iron

2010-04-08 | 19:58:03 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)



Lite mer bilder på min favvobyggerska!




Tänk om Jag hade haft de förutsättningarna.....hon har lyckan att få "bygga på höjden", medan jag mest får "bredd".
(Om nån undrar varför vi tar bort ansiktena på posebilder, så kan jag upplysa om att det är väldigt svårt att se normal ut samtidigt som man flexar.....kräver nog en del övning att se sådär avslappnat flexad ut, som duktiga byggare gör!)

Det var allt för idag!

Ha det!

S+A


Whohoo...wednesday party!

2010-04-07 | 21:03:30 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Supersetandet fortsätter och det går bättre och bättre. Man hittar "rytmen" som gör att man synkar vilan mellan seten bättre och bättre.
Fick till några fina set bänkpress idag. Bla en femma på "125 kg"(jaaa...jag minns påsksorgerna....grundade därför stången med 5 kg innan jag började räkna....det var nämligen den sk. "pb-stången")
Det var mao gott och väl 125 kg denna gången!!! ;)

Kunde ledigt fortsätta med plana hantelpressar på gymets tyngsta par. De fyra seten blev : 8, 7, 6 och 6
Väldigt nöjd med den serien faktiskt, med tanke på urladdningen i bänken.

Dips blev sämre däremot. Bara en trea på bw+60.


Tungt och ont och stelt och andnöd på samma gång!

Filmade Fröken rygg när hon körde kabelrodd också. Jösses vilken rygg hon börjar få! Bråddjupa cuts, trots offseasonkost.....

 
Rygg!


Flexa lite framför spegeln! Hela nöjet med att ha pump i gymet!!!(jaa...bilden är tagen en annan dag.....)

Ska se om vi kan filma lite mer imorrn. Riktigt mycket folk i gymet idag också! Både kul och jobbigt på samma gång!

Ha det!

S+A


Jaha...dags att spänna av...Påsken är över...;)

2010-04-06 | 21:16:01 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Vi har tagit lite påskledigt från "the fitness lifestyle", därav utebliven blogguppdatering!
Men nu är vi tillbaka igen. Vi har givetvis tränat som vanligt även under påsken.

Påskafton skulle ju bli en orgie i PB:n och en allmän segerfest! Därav intet!!

Efter uppvärmning laddade jag en stång med 200 kg. Gick omkring och vrålade lite och tänkte på alla mina fiender för att psyka upp mig för en tia, som då skulle blitt PB.
Redan första lyftet kändes att nåt var fel!!   :)  SVINTUNGT JUH!!!!
Klarade en sexa.....sen var det slut!

Annika fick en skopa ovett för att hon fipplat med kameran och bältet for i en vid båge, genom det tursamt nog tomma gymet. Vad var detta?? Gå 3 reps back??? Himmel....vilken besvikelse!!! Skitsur!!! :(

Annika laddade sin stång med 90 kg. En höjning med 2,5 kilo som skulle gett även henne, ett nytt PB.

Lite magnesia i händerna och....Tjkoff....90 kilo upp, hur lätt som helst!!!! Va i H-ete???

Efter lite dividerande och ett par små krokodiltårar från min sida, kunde vi konstatera följande: Två marklyftspass i rad, har Jag använt den "nya" OL-stången i gymet. Annika har kört med den "gamla".(vi laddar alltid varsin stång eftersom det skiljer mer än 100 kg på våra arbetsbelastningar)
Påskafton hade vi laddat tvärtom....dvs Jag med den "gamla" och Annika med den "nya".

Det blev ingen annan råd än att kontrollväga stängerna!!!!

"Gamla" stången: 20,5 kg
"Nya" stången: 17 kg

Helvete!!!
Jag har mao gjort 9 reps på 197 kg(.....) och 6 reps på 200,5 kg....bara att börja om känns det som. Lurad...

Annikas 90 kg var ju då bara 86,5 eller nåt.....skit oxå!!!

Martin Alriksson :.........bakläxa!!! Men det är ditt gym, Du bestämmer!!! Du kunde bara sagt att du köpte en uddastång som vägde mindre....
Tänk om Jag och Annika skulle kalibrera om dina cykeldatorer, så att sträckan blev några procent kortare hela tiden utan att du visste? Sanslösa tider ni skulle få......riktigt kul att skryta om skulle jag tro!!! Tills sanningen kommer ikapp...

Nytt PB marklyft Samuel: 6x200kg
PB marklyft Annika: 1x87,5kg

Skrämmande egentligen, 1,75% lägre vikt gör 3 reps!! Brr....små marginaler!

Idag blev det ben. Kändes lite vingligt idag så jag bestämde mig att köra lite måttligare. Stannade på en åtta på 120kg, det fick räcka.

Annika körde på med sina böj!

Film från ett av helgens pass! Tror det var påskdagen!



Ett redigt PB av Annika I alla fall!! Inte bara gråt och tandagnisslan!

Dagens middag: Ugnsstekt kyckling......?!   ;(

So long!!

S+A


GLAD JÄVLA PÅSK!!!

2010-04-01 | 20:17:26 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (2)


Den här äckliga jävla fågeln, har i princip en egen högtid....iäch!!!





GLAD PÅSK!!!!!

S+A