Tjolahopp!!!

2010-09-30 | 22:46:04 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)












Japp! Det var lite bilder med aktuell form! Med 9-9,5 vecka kvar så är prognosen MYCKET god att nå superformen!
Visst ska det tightas till både här och där....men det är gott om tid till det, eftersom det är så lite fett kvar.

Benen är inte lika bra för visso. Men här visar det sig vad en coach ska göra på riktigt. Coach Peder har ordinerat hårdhänt massage på hela underkroppen. Ev. ska jag låta "bindvävsmassera" mig också. Allt för att få vätska att röra sig lättare mellan hud och muskler. På måndag kör jag första massagetillfället och sedan ska Peder utvärdera resultatet. Känns att jag får alltmer blodad tand för varje dag som går. Känner mig varmare och varmare .....utan kläderna......
Nu ska säcken knytas ihop!!! Det är ju detta jag tränat i 21 år för att komma till!!!

Ha det!

S



Nu är jag faktiskt lite bekymrad....

2010-09-27 | 23:05:46 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

......VÅGEN STÅR STILLA!!!

Just det! I två veckor nu så har jag vägt in på 94,1 morgonvikt, söndag morgon. Vad i hela friden detta betyder kan jag inte svara på. Uttaget av förbränningsträning ink gymträning ligger på +10000 kcal/vecka och jag ligger relativt lågt på intaget.

Det som är positivt, men egentligen ännu mera underligt är att formen faktiskt förändras. Jag blir hårdare och hårdare. Framförallt benen har tightat till sig rejält senaste veckan. Ansiktet börjar tunna ut. Iofs är jag oerhört ähum....skäggig....så det ljuger väl lite. Att just benen släpper är det bästa av allt. Då fettet är ordentligt envist där på mig!
Hoppfull men konfunderad får bli summeringen...

Kommer ta lite bilder på onsdagsträningen. Det får bli "formupdaten".

Därefter blir det ett första möte med Peder Eliasson, som förhoppningsvis tackar ja till att coacha mig. Peder har tävlat bortåt 20 gånger själv och coachat andra till både vinster och flera ytterligare topplaceringar på olika nivåer. Jag hoppas komma bra överens med Peder, då jag tror han är en av de få fortfarande aktiva i sporten som kommer från LIKNANDE grunder som jag själv. Peder är ursprungligen från Kinna och bor fortfarande kvar där. Mao. känner han till problematiken med att satsa på tävlingsbodybuilding, när man bor på en liten ort. Jag såg Peder när han gick upp på scen för allra första gången. Det var Luciapokalen....-90. Kanske 1992 eller 1993? Peder kom 2:a och jag minns INTE vem som vann......
Senast jag såg honom tävla själv, var på Sweden Grand Prix i Varberg för ett par år sedan.
Att jag säger att jag hoppas att han tackar ja, betyder faktiskt att jag hoppas han tackar bestämt NEJ, om han inte tror på mig 100%. Skulle aldrig låta honom riskera sitt "rykte", på en nolla som mig, om han inte trodde på ok resultat.
Det var hursomhelst skönt att prata med honom i telefon en stund. Kändes som han verkligen förstod mina tankegångar. Och det är klart....har man lärt sig i princip själv, som jag tror Peder har, så har han tänkt varenda en av de tankar, som nu snurrar i MITT huvud, minst en gång redan!

SM i bodybuilding i helgen. Jag och Annika åker upp till Västerås på Fredag efter lunch. Det blir sista "slappna av"-tillfället före min egna tävling. Lite god mat och ett par hotellfrukostar!!  Ska bli otroligt skönt att cruisa runt bland likasinnade en hel helg. Inte för att man som landsortsbo på något sätt ingår i de här kretsarna av 08-or och Sörmlänningar.......men det är ju ändå även vår livsstil.....därför kul som satan att bara känna atmosfären.
Nu ska jag ju insupa inspiration för min egen tävling också. Var kan man göra det bättre, än bland Sveriges bästa.

I veckan blir det ytterligare en kolhydratsänkardag samt att jag sänker totalintaget 2 dagar. Ca 2500 under 2 dagar. Tror det får bli onsdag och torsdag. Behöver allt tryck jag kan få till benpasset på tisdag. Så jag lägger lite extra kolhydrater den dagen. Nu ska snittet ner några hundra kcal/vecka. Istället för att som tidigare i dieten, sänka rakt över. Så låter jag allting dyka under vissa dagar isället. Mest en mental grej faktiskt.

SWAMP!!! Here i come!!!

S+A

(SWAMP= träsk. Jag kallar det träsket, när man går under 75 g kolhydrater/dygn. Hjärnan börjar protestera ordentligt vid de nivåerna. Det går över efter ett tag men kan vara sjukt jobbigt då och då. Känns som ett jäkla träsk ibland!!)


Beyond sanity?

2010-09-20 | 21:15:42 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hello!
Lite dåligt uppdaterande här, jag vet! Ska skärpa mig.

Aktuella justeringar har varit något sänkt intag samt ett något ökat "uttag".(surprise!!!!) Försöker att "nolla" kolhydrater 2-3 dygn/vecka. Mest för att utvärdera formen hela tiden. (man släpper mycket vatten om man tar bort kolhydraterna....och kan på så sätt lättare se vad som händer). Det är eg. inte nollning utan bara en kraftig sänkning.(under 100 gram...ibland ner till 50gram)

Kroppen verkar göra som den blir tillsagd nu igen och förra veckan tappade jag ett kilo. Då jag med hänsyn till felmarginal räknar på det hela så stämmer det värdet väl överens, med underskottet som jag skapat. (9600+3500=13100 vilket betyder ett sammanlagt teoretiskt underskott på 13100 kcal. Snabbt rundar jag av det till 10000, vilket betyder ca 1 kg fett.)

Fick hjälp att kalipermäta i Torsdags också. Enligt mätningen var min fettprocent ca 13. Om värdet stämmer eller inte ska jag låta vara osagt. Dock är förändringen tydlig....15,2 till  knappt 13 är åt rätt håll men knappast anmärkningsvärt fort.

Promenerar nu MINST en gång om dagen, VARJE dag! Målet är att åstadkomma ett teoretiskt extrauttag på 8-10000 kcal/vecka inkl. styrketräningspassen.

Tur att jag fick tag på nya kängor, så fötter och vader får det stöd de behöver. 

Skönast är nästan att gå i mörker på kvällarna eller tidiga morgnarna. Man liksom sover mentalt när man inte ser nåt omkring sig. Låter sjukt, jag vet, men det är så jag tänker för att orka. Jag vilar s.a.s samtidigt som jag tränar...

Många drar sig för att gå i regn och rusk....INTE JAG! Regnställ och bra skor....sen traskar man bara på!

Försöker fokusera på att hela tiden hålla mig tävlingsinriktad. Visst har jag stark tävlingsinstinkt genetiskt. Annars hade jag nog låtit bli det här helt. Men det finns alltid nån som är jävligare....därför måste man nog fokusera och "tävla i allt". Försöker ta med mig tänket i hela tillvaron, för att inte slöa till och bli "normal".

Jag har synliga vener på magen!
Vaderna börjar få tydliga markeringar!
Baksida och insida lår börjar också få lite "cuts"

Om nästan exakt tio dagar så ska det bli en bilduppdatering här på bloggen. Det är då i princip 2 månader kvar av förberedelser. Det är då den "riktiga" deffen börjar. På 8 veckor ska jag ta mig från "bra" form till "ripped beyond sanity" vilket jag har ett gott, men inte självklart utgångsläge att klara. Räknar iskallt med att ha 2 veckors marginal kvar efter det för att toppslipa formen sen(laborera med saltbalans osv.)

Ni som följt bloggen vet att jag gjorde en utvärderingsdeff tidigt i vintras. Jag dietade då i ca 2,5 månader för att hitta en referenspunkt till den här tävlingssatsningen. Skulle tro att jag PASSERADE vinterresultatet för ca 10 dygn sedan.....vid 6 kg högre kroppsvikt!!! Mycket beror på att jag dietar på ett HELT annat sätt nu med mer kolhydrater och generellt högre intag av kalorier. Dessutom gav nog vårens sanslösa bulkande och stenhårda träning, en del muskler. Framförallt rygg och ben tror jag har biffat en del.

Poseringsträning börjar nu i dagarna också. Kommer filma mig själv när jag gör de obligatoriska. Kommer köra ett par korta pass posering varje eller varannan kväll. Obligatoriska poser behöver efter vad jag läst mig till, fullständigt nötas in. Börjar man för tidigt så är det lätt att tröttna....för sent och det hinner inte sätta sig.

Ska åka på SM i Västerås. SM är en betydligt mer prestigefylld tävling än Luciapokalen. På SM tävlar de bästa vi har i sporten. Upplägget är mycket striktare och det är inte alls så mycket jippo kring det hela. Lucia och Fitnessfestivalen är ju årets jippo för den här underbara subkulturen medan SM mer är en formell uppgörelse känns det som...
Jag och Annika har bokat hotell hela helgen och biljetter till alla tävlingarna!

I samband med SM kommer jag att ha min sista "höjardag". Dvs den helgen blir sista gången före tävlingen som jag unnar mig NÅNTING, utöver vad min kropp behöver, för att orka behålla muskler. Oktober och November blir helt i träsket!!!

Ni får återigen ha lite överinseende med de torra inläggen....inspirationen att skriva här är inte alltid på topp kan jag säga. Inte för att jag lider jättesvårt av dietandet....men ibland räcker energin inte RIKTIGT till allt man vill.

Ha det
S!


Jippiiiie! New shoes!!!

2010-09-07 | 20:43:13 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)





Ytterligare en hyllning till tidernas pjuck!!!
Äntligen fick jag tag i ett par!! Notera stämpeln på skaftet!
Svenska försvarets modell -90

Riktiga vikingaskor av modernt stuk!

Här ska marscheras!

S


Back on track!

2010-09-07 | 07:05:48 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!
Söndagsvikten: 95,1 kg

"Lyckades" med andra ord bromsa raset. Optimalt hade varit att ligga stilla på 93,1kg. Men det får bero såhär också. Känner att jag har kontroll igen och jag sänker nu kaloriintaget till 3000 blankt och ökar uttaget till ca 7000/ vecka. Vet inte vad det plötsliga raset berodde på.....men det känns bättre nu iaf.

Nu ska det vässas till ordentligt de närmaste veckorna, så jag kan börja fila på poseringen. Eftersom jag är total noob, så känns det som jag vill kunna SE vad jag gör, innan jag lägger tid på något. Ska nu ta mig ned under 10% bf och därefter börja filma mina obligatoriska, tills de sitter som berget! Vill helst ligga lågt i procent, så jag tydligt kan se svaga, resp. starka, kort i min fysik.

Nånting som tyder på att det trots viktuppgång, går mot lägre och lägre BF%, är de alltmer tydliga venerna överallt. De poppar upp på ställen jag inte trodde jag hade några på......vader, insida lår, RYGGEN!!

Nu får man ju inte bedömningspoäng på vaskularitet, utan det är ju mest "cirkuspoäng". Men ett gott tecken på lägre och lägre fettprocent är det!

Måndag har det varit vilodag och "lågkolhydratdag". Drar på mig lite vätska när jag äter kolisar på träningsdagarna.(kan förklara vikten på söndag morgon. Åtm. delvis) Tillsammans med den fysiska stressen som träningen innebär, så försvarar sig min stackars kropp med ytterligare lite vätskelagring. Ser ok ut på morgnarna. Men direkt efter och på gymet, ser det ut som skit ibland.

Ibland irrar jag omkring på natten och letar mat och går på toa och så. Att gå förbi en spegel på natten kan vara en riktigt cool upplevelse. Verkar som kroppen slappnar av när man sover, och drar till sig vätska från huden. Verkar som man är allra "torrast" på natten.
Kanske man skulle tävla nyvaken???

12,5 km promenad på sena eftermiddagen hjälper till att skapa sammanlagd negativ kaloribalans över veckan!
Får snart börja gå på morgonen istället. Dels för att det är lika jäkla mörkt då som senare. Och dels för att utnyttja "vaken" tid bättre!

So long!

S



Centralsmörjning!! 5 av 5 hantlar!! : )

2010-09-01 | 18:40:00 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

Igår var det benträning igen. Gött pass med mycket energi och vilja. Mina "ledmediciner" har verkligen gjort ett bra jobb och jag kunde dra på rejält. Tog det ändå relativt lugnt med de tunga viktbelastningarna. Jag vill ju gärna, att framförallt knäna ska få vila upp sig, och komma i fas igen. Provade min "FiFive"-kapacitet i sista setet( knäböjset nr 8!!!!!!)och drog iväg 12 reps. Jag hade teoretiskt klarat fler rent styrke och viljemässigt....men jag segade lite i början, så tiden tog slut(75 sek). Hade jag startat med FiFive-utförande, så hade det nog blivit mmmmmånga reps!!! Tyngsta setet igår blev en åtta på 160 kg med stången bak. Och en 8 på 140 kg med stången fram.

Både jag och Annika har precis laddat upp med Kreatin. Har ett svagt minne av att Annika gnällt på huvudvärk, vid tidigare laddningar också. (låter inte otänkbart då kreatin förändrar vätskebalansen i kroppen). Hur som helst fick hon ta det lugnt igår pga rejäl huvudvärk.......

Känner mig pigg och stark, tack vare det svagt ökade kaloriintaget. Vi få se på söndag om viktfallet bromsats.

Det börjar helt klart kännas annorlunda nu än tidigare experimentdeffar. Börjar liksom känna allvaret....och det är en skön känsla!!! This is it...på nåt sätt! Känns som det helt plötsligt spelar roll, att man är ett freak vad gäller kontroll och kunskap. Nu får allt en riktig mening och det känns som det har stor betydelse att jag hållt på så länge med det här. Jag känner min kropp och vet i stora drag hur den reagerar på olika åtgärder.

Om två veckor är det dags för calipermätning igen. Detta är "point of no return".....om jag inte ligger exakt i fas då, så är det sista chansen att korrigera upplägget. Maximalt 10% BF vore helt optimalt vid det laget. Och jag tror det är möjligt att uppnå. Skulle det vara lite mer, så finns det fortfarande tid att "skruva upp" lite. Om det är lägre än 10% så kan jag ta det cool och bara köra på!

Lite info till mina läsare:

1.) Jag kommer INTE vinna tävlingen. Däremot ser jag själv det som en seger, om jag kommer top 6 och får göra ett fritt program. Jag har isf. deltagit "fullt ut" i tävlingen.

2.) Om jag väger över, så får jag tävla mot killar som teoretiskt kan väga 10 kilo mer än jag. Ofta på samma längd. I -90klassen är jag chanslös. I det läget är det bara att klistra på smajlet och posa på. Av respekt för sina medtävlande, är det det enda man kan göra. Det har ju varit lika tufft för dem att komma i form som för mig....

3.) Luciapokalen är en "nybörjartävling". Dock är ofta nivån MYCKET hög på 1:a-placeringarna i resp. klass. Initialt var väl tävlingen tänkt som en "prova på tävling" inför de distriktsmästerskap som hölls förr. Numera förutsätts man ju kvala till sm-tävlingarna........vilket är brukligt att man försöker sig på, efter ev. vinst i Lucia.
En vinst på Luciapokalen betyder alltså indirekt SM-klass.
Där platsar INTE jag!

4.) Jag tackar försynen och min lyckliga stjärna. Att jag aldrig någonsin suttit tryggt i publiken och hånat någon som varit för liten, eller ur form. Ganska vanligt det där annars. Hånfulla skratt och underfundiga kommentarer om de stackare som av olika anledningar inte håller måttet. Det underligaste är att det ALDRIG ALDRIG, är några kända tävlingsprofiler, som hasplar ur sig kommentarer. Näe....det är alltid random wannabe-gym-grovisar som sitter och tuggar bars och garvar åt dem på scen.
Eftersom jag själv aldrig gjort det, så har jag helt rent "samvete" när jag går upp. Jag kan helt förutsättningslöst visa upp det jag uppnått och inte uppnått!

5.) Jag är en inbiten individualist. Jag KAN samarbeta med andra givetvis....om jag vill! På sista raden vill jag dock ha hela äran för mitt jobb. Proffesionellt som hobby-mässigt. Priset för detta är alltid risken för misslyckande. Som man givetvis också får bära ensam......

You win some......You loose some....

6.) Det är resultatet som står, när man lägger av, som räknas för mig. Eftersom kroppsbyggare, UPPENBARLIGEN, kan vara bra, ända upp i +50 års ålder. Så bedömer jag att jag har tid kvar, att tävla skiten ur mig om jag vill.


Nu när jag har ökat matintaget litegrann, så för det med sig ett ökat utrymme för "cardio". Som jag älskar! Jag föredrar att promenera i rask takt. Gärna långt.....1-1,5 mil är inte ovanligt, om tid ges. Lördag och Söndag fm är det nästan alltid promenad. Oavsett väder!
Dagarna med gymvila blir det alltid en rejäl sväng oxå....utom Fredag, som är helt träningsfri. Igår tog jag en extrasväng på kvällen. Det var så fint väder så jag inte kunde låta bli!!!

Går nog en vända efter träningen idag också!

See you!

S