Som ett barn i juletid......

2010-06-30 | 22:01:55 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

......går jag här och väntar på SANTA CUTS!!!

Ska bli så jäkla kul att komma i form igen! Det är värt varenda noja och varenda cardioblodsmak.
Häftigt att uppleva metamorfosen från Barbapappa, till i alla fall, en liten bodybuilder!
Åminstone EN grej man gör som gymråtta, som går hyfsat fort!

Annars är det ju ett evigt nötande, med till synes obefintliga resultat. -Ööööhhh.....säger ni då! -Du har ju inte gjort annat än ökat, i flera månader?

Sant på ett sätt! Men också motsägelsefullt. Det är ganska lätt att "öka" med min kroppstyp.....jag är def. ingen hardgainer. Så länge jag äter, så växer jag! Det trixiga kommer när jag ska hålla låg fettprocent. Då blir det genast mer intressant......om man vill hålla sig till, ett positivt synsätt!
Alltså....är ju inte unik på något sätt....de flesta upplever det nästan likadant.

Det finns riktiga "hardgainers", naturligt deffade, ofta slanka personer med smala axlar och tunna leder. Tror typen kallas "ectomorph" eller nåt i den stilen( min fru Annika, Andreaz Engström och Frank Zane är bra exempel.)

Min kroppstyp kallas, om jag minns rätt, för "mesomorph". Kompakt och ganska naturligt muskulös. Vet inte om man är en "easy-gainer" bara för det...men man har teoretiskt bättre förutsättningar för muskelbygge än "ectomorphen" och den tredje typen "endomorphen". (mesomorpher: Henrik Jansson, Arnold Schw....) Den tredje typen har ytterligare lite grövre benstomme än "meson". Men också en lägre förbränning och betydligt lättare att lagra kroppsfett.(typisk endomorph: Magnus Samuelsson.....inte direkt kattskit, å va så heller!!!..)

Läste om de här typerna i tidningen "Body"....som då hette B&K Sports magazine...för herrans många år sedan. Trodde till en början att detta var i princip cementerade fakta. 
Naturligtvis var detta helt fel. Det finns ENORMT många varianter och kombinationer av de tre typerna. Varje person och kropp ÄR unik....även om MYCKET är lika och går att förutse.

Hur som helst är det väldigt skönt att lägga om träningssplit nu. Det evinnerliga nötandet av basövningar, är ju i sig väldigt kul och utmanande. Men det sliter också hårt på leder och muskelfästen.

När man pratar om discoträning, så är det oftast lite hånfullt. Men faktum är att det faktiskt har sin plats i ett långsiktigt upplägg. Bodybuilding handlar ju inte bara om styrka och muskelmassa. Det är ju en stor del flex och tonus också. Kvaliteter som utvecklas av "discoträning" eller "badbyggning!!
Dessutom är det något mer skonsamt för leder och fästen, vilket är på sin plats, efter en sån här idiotperiod som våren varit för mig(oss).

Träningen blir såklart, tung och intensiv ändå........



Med lite "babysitter" bakom....så vågade jag mig på att pröva en tvåa.....kilona får ni räkna ihop själva!
Skulle säkert sätta en etta på ytterligare 5 kg. Men förnuftet skall få råda ett tag nu!


Min kära nyblivna Fru!!!!!

Idag har det varit en riktig downdag faktiskt. Eg. har inget direkt gått på tok eller så....bara en sån där tvivlets dag. Vanligtvis är jag full av självförtroende och tillförsikt. Men så ibland "faller jag igenom" och börjar allmänt tvivla på mig själv.......satans irrationellt beteende!

Men men!! Solen går upp imorrn oxå!!!!

Tills dess: Ha det!

S+A


Ultra Tan

2010-06-29 | 21:26:36 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

En av de allra största fördelarna med att vara företagare, är privilegiet att ofta kunna välja sina egna arbetsuppgifter. Visst, ibland bara MÅSTE man göra vissa saker, oavsett vilken dag det är i veckan. Eller för den delen, tid på dygnet....tacka nej eller "inte orka", är uteslutet! Spontanitet är heller inget, som direkt präglar ens livsstil...

Man ska aldrig sticka under stol med entreprenörskapets båda sidor. Vare sig den ljusa eller den väldigt mörka!

På det stora hela trivs jag dock med utmaningarna och tempot. Sysslolöshet är paradoxalt nog, något man drömmer om i stressiga perioder men lider alla helvetets kval av, när det är ett faktum.

Just nu prioriterar jag mina arbetsuppgifter utomhus........Ultra Tan.(Bright side!!)


Las Vegas Nevada. Precast Concrete(Prefbricerad betong) är ett okänt begrepp!
Men de kan sola!!! Och posera för kameror!
Sen kommer det flitiga mexare och gör skitjobben!!!

Lite mindre hungrig idag faktiskt. Kan väl ha att göra med vilodagen igår.
Underligt vad snabbt man kommer tillbaka in i defftänket. Kvällsmat.....å sen med blixtens fart borsta tänderna....det blir ju liksom för jobbigt att äta något mer då.
Man måste juh borsta IGEN då....!! haha!
Detaljer på dumbbell.se/samuel

Drog på, åtminstone LITE i frontböjen idag. Min favvoövning tillsammans med marklyft. Kändes riktigt surt att skada sig och bli tvungen att slå av på viktbelastningen såpass mycket.
Det kändes väldigt stabilt så jag fick till en sexa på 140 kg i set nr 4!! :)

Inte så dåligt, med tanke på att det bara är två veckor sedan jag behövde 2,5 timmar för att komma ur sängen och få på mig ett par kallingar och strumpor........


"Ass to the grass"....inte särskilt svårt....med ett sånt stort ASS!!! hehehe!!

Ha det!

S+A


Ego?

2010-06-28 | 17:56:07 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

Passande nog börjar jag deffandet med en vilodag! Lite hemjobb och så som blir svårt att prioritera, är viktigt att man tar tag i på vilodagarna. Nu under dieten så blir det ju en "vilodag" extra varje vecka och den kommer förmodligen att fyllas med aktiviteter, som inte direkt är kopplade till träning och kost.

Sänkningen av kaloriintaget med 1500 har gjort att hungern kom som ett brev på posten!! Lunch var efterlängtat idag. Hoppas det bara är en inkörningsperiod, tills maggen har vant sig. Syftet med det relativt höga intaget är ju att hålla psyke och kropp kvar, i nån sorts prestationsläge. Dvs energin ska räcka till en hög aktivitetsnivå, både fysiskt och mentalt.

Ska också FÖRSÖKA låta bli vågen, förutom på söndagar. Tror man gör sig själv en jäkla otjänst om man okynnesväger sig titt och tätt. Planen är att droppa ca 10 kg, relativt snabbt men kontrollerat. För att sedan göra en kort utvärdering tillsammans med någon kunnig och därefter ånga på mot....nya mål!!!
Borde gå fort att komma under 100kg och sedan lite långsammare ned mot 94-95. Hoppas ha kommit dit i mitten/slutet av augusti för att där def. sätta målvikten.(är ju vansinnigt grön på detta.....mycket antaganden och gissningar här).


Röntgenplåt!

Tror det är många som drömmer om att "chocka",på sin debuttävling. Drömmen om ett tystnande publikhav som undan för undan brister ut i stående ovationer, lever hos många, många bodybuilderwannabes. Och självklart! Alla vill väl göra bra ifrån sig? Annars hade det ju inte funnits tävlingar....

Har själv inga som helst förväntningar åt det hållet. Tänker satsa oavkortat på att bli sanslöst hård. Som debutant är det en mental prövning, att över huvudtaget komma till skott! Jag inbillar mig därför att det blir enklare, om man koncentrerar sig på att göra åtminstone EN del, riktigt riktigt bra. 

Har kollat på mycket bodybuilding under åren och kommit fram till en sak: Man kan inte bli FÖR deffad! Det ser ALLTID bra ut, om killen/tjejen på scen är i BRA form, oavsett hur liten/stor vederbörande är.

Faan, man har sett maratonlöparliknande killar komma in, stenhårda med världens smajl. Har sett skitbra ut trots att de eg. saknat 10-15 kg muskelmassa. Sen har jag sett byggare, som tidigare tävlat tom. i VM, så TOTALT ur form att de i princip kunnat bli slagna av maratonlöparen.....

Nu kan jag ju iofs. förnuftsmässigt inse, att jag absolut inte är en LITEN kille. Men ändå maler osäkerheten i skallen.....för klen....för tunn...för späd....för små ben....dåliga armar....faaan!!! Tyst!!

104 kg/173 cm med åtminstone något synliga magmuskler,  ÄR INGEN liten kille!
Närmare 20 år i gymet har tydligen påverkat synen och hjärnan, lika mycket som kroppen....eller har den....???Hjälp!!!

En känd svensk Byggare sade såhär: -Spara aldrig muskler, på bekostnad av deffen!

I princip tror jag att han menade såhär: När du väl bestämt dig för att deffa/tävla och satt igång dieten. Så är det ändå försent att bygga muskler. Det skulle varit färdigt redan och eventuella brister får man då dras med, tills dieten/tävlingen är över. Om bristen är overallvolym, så får man ta det! Om bristen är klena ben, så får man ta det!
Men om bristerna även skall innebära, en kass form, så är fiaskot ett faktum!

Det tänker jag köra på!!! Upp till bevis mao.!



Vid fototillfället vägde jag ca 92 kg. Hoppas naturligtvis att den formen infinner sig vid ett par tre kilos högre vikt nu. Menar absolut inte att detta är en ok tävlingsform. Utan bara att det är min senaste "referenspunkt". I slutändan skiter jag dock fullständigt i vad siffrorna säger. Det är det visuella som räknas ändå!!
Kroppsbyggning är en illusion. Men en jäkligt svårutförd en....


Ha det!

S


All in!!!

2010-06-27 | 22:42:30 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hejhej allihop!

Nu ska här dietas igen!!!

Den här gången blir det på "allvar". Dvs. ingen provdeff eller nåt jäkla utvärderingstjosan.

Nu blir det Real deal och All in!

Våren har varit ett närmast desperat försök att lägga på mig muskelmassa. Alla fina moderna filosofier som leanbulk och annat, har fösts åt sidan. Upplägget har varit kompromisslöst och hänsynslöst. Ökningarna har också varit fenomenala!!!! Lågvattenmärket sattes i slutet av februari då jag räknade 88kg:s kroppsvikt. Formen var vid den vikten god, men långt från scenform! Påbörjade uppbyggnad i Mars och satte av mot en räcka av PB:n och viktuppgång.

Slutade
bulken idag och väger nu 105 kg......
Ingen vacker syn men stor och stark är jag!

Hittils har kostupplägget sett ut som nedan:

Proteinintag: 350-400g/dygn(-1600kcal)
Fettintag: 150-200g/dygn(-1800kcal)
Kolhydrat: 300-400g/dygn(-1600kcal)
Total kcal: ca 5000( nu mot slutet, ytterligare några hundra!)

Maten har varit genomgående hemlagad byggarmat. Dvs inget skräp. Godis och läsk och annat krafs har blivit lika lite som "vanligt", alltså typ inget!

Fördelningen blir fortsättningsvis ungefär lika, fast mindre mängd mat. Ca 3500 kcal/dygn blir nog lagom att börja med och jag väntar tills September med att lägga till extra cardio.

Träningen skrev jag ju en del om i vintras. Slutade sen att uppdatera bloggen eftersom det helt enkelt blev för jobbigt och ointressant, att traggla alla dessa set, om och om igen.
I princip har vi (jag och min fru och träningspartner Annika) bara kört bröst, rygg och ben.

Schemat har sett ut såhär:

Tisdag: Framsida ben och vader+20 min cardio
Onsdag:Bröst/Rygg-betoning mitt+20 min cardio
Torsdag:Armar/Axlar/Vader+20 min cardio

Lördag:Rygg/Baksida/Framsida ben+ 20 min cardio
Söndag:Bröst/Rygg-betoning ovansida/vidd/Vader+20 min cardio

Upplägget har innefattat stora mängder basövningar. Som ex. kan nämnas att vi som regel kört närmare tio set knäböj på tisdagar och sedan ytterligare 6 set på lördagar, EFTER marklyften. Dumdristigt....jajjemän!! Men också oerhört effektivt för att bygga styrka och muskelmassa.
Bröst och rygg har vi kört i superset. Näradödenupplevelse nästan varje gång!

Jag har fått lite problem med höft och ryggpartiet av all tung belastning. Varit på undersökning på IFK-kliniken i Göteborg. Det blev tillslut magnetröntgen som jag väntar på resultatet av. Hoppas INTE, den visar NÅGONTING, alls.

Som ett resultat av indikationerna på överansträngning samt den stundande deffen, så lägger vi nu upp träningen lite annorlunda framöver. 4 dagar i veckan blir det gymträning. Med nedanstående fördelning:

Tisdag: Framsida ben och vader+20 min cardio
Onsdag: Bröst och baksida axlar+20 min cardio
Lördag: Rygg och baksida lår(marklyft bla.)+20 min cardio
Söndag: Armar och mitten axlar/vader +20 min cardio

Vi kommer att köra tungt och intensivt som vanligt. Men med en mänskligare KVANTITET. Bla. får varje muskelgrupp endast direkt träning en gång/vecka.

Detaljer i kosten kommer att finnas på dumbbell.se/samuel

Det blir ett lite torrt inlägg till att börja med. Men om ett tag lägger vi ut smaskiga filmer och spänniga kort som vanligt!!! Kan tipsa om att det inte bara är jag, som har ökat rejält. Damen som numera tituleras FRU Blomgren börjar närma sig 20(tjugo) chins......

Ha det!!

S+A