Axplock från förra veckan.........

2010-11-28 | 07:48:15 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)


Jag kör fortfarande så intensivt jag kan. Vattnet som jag håller tack vare saltningen av maten. Hjälper mig att prestera hyfsat i gymet, trots det stora kaloriunderskottet.







Foto: Lothar Marunga


Say it, Believe it, Achieve it!!!!

2010-11-27 | 11:03:51 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Tja!

På såna här träningsbloggar brukar det ju stå mycket om mat, träning, kläder och tävlingar. Alltså rent praktiska saker. Mer sällan skrivs det om de rent mentala bitarna av "fitnesslivet".
Jag tycker de flesta "bloggare" i fitnessgenren mest skriver om hur kunniga de är, vilket "flow" de har och hur bra koll de har på allt.

Bilden nedan, är av en kille som istället uppriktigt och ödmjukt visade sin osäkerhet i många lägen. Om man lyssnar på intervjun med honom i början av filmen "Total rebuild". Så förstår man själva innebörden av sporten bodybuilding.
Det som man ser på scen, i tidningar och annan media är bara små ögonblicksbilder av osäkra människors strävan efter att kontrollera hur de ska uppfattas av andra. Och därmed acceptera hur de uppfattar sig själva.
Låter som psykisk sjukdom va?

Kan tala om att så inte är fallet. Det är i själva verket så att denna osäkerhet finns hos den stora merparten av alla människor. Enda skillnaden är att vissa bygger muskler för att dämpa den, andra shoppar. Och ytterligare andra strävar i sina arbeten eller liknande.



Den här bilden har jag haft i tidigare inlägg. När jag är ute och går mitt i natten under dieten. Så är det denna bilden jag ser framför mig. Jag visualiserar hur mina egna lår ska se ut timmarna innan jag går ut på scenen. Hur hårda de ska vara, hur mycket detaljer de ska ha osv. Tom Platz.....innehavaren av benen ovan....var en av 80-talets absoluta toppnamn inom proffesionell bodybuilding. Kan man uppnå HÄLFTEN av det han uppnått......så är man ändå en stjärna!!!




Syftet är INTE ,att direkt försöka mäta mig med Platz. Bara att visa på hur jag jobbar med visualisering och målsättningar. Det finns inte i min värld att slå mig till ro och tänka : -Jaa.....jag är ju i alla fall bättre än den eller den.
Jag jämför mig ALLTID, med de BÄSTA. Åtminstone bara med såna som är BÄTTRE än jag.
Jag menar: Hur utvecklande är det att jämföra sig UNDER sin egen nivå????

Ok go'vänner, det var lite tankar såhär på LördagföSrmiddagen.
OM TVÅ VECKOR SMÄLLER DET!!!!

Vid den här tiden då, så har jag nog kommit ut på förbedömningen. Brun och fin, ska jag stå där i mina små söta posebyxor med ett varggrin i ansiktet!!!!

Allt känns bra nu dock. Jag har nått dit jag ville. Och kan nu börja finputsa de två sista veckorna.
Det som ska göras nu är att hitta perfekt vätskebalans bla. Som ni säkert ser på bilden så håller jag vatten runt lederna fortfarande. Jag har nästan inget fett kvar öht. Utan det är bara vätska som ligger kvar i underhuden pga. att jag fortfarande saltar min mat hårt och hela tiden dricker mycket vatten. Kommer att helt ta bort salt ur min mat någon dag sista veckan. Exakt vilken, ska Peder få bedöma. Men det blir väl tisdag onsdag nånting. Sen slutar jag dricka på Torsdag lunch.........sen är det invägning!!! -90 ska det bli!!!

Wish me luck!!!

S


Wind of change

2010-11-25 | 06:49:29 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Morning!!!

Här går allt som på räls just nu!! Ytterligare 200 g ner till idag. 93,6 kg Och det var med en mycket kort natts sömn. Hade jag sovit "normalt" så hade jag säkert tappat ett par trehundra gram till. Och ja.....jag vet att det är vatten.
Det som händer med min kropp just nu har jag bara läst och hört vilda historier om tidigare. Aldrig upplevt själv.

"-det rinner av sista tre!!"

Vissa säger att det är en myt. Andra bygger hela sin diet på det här, som jag tror mig uppleva just nu!

Det yttrar sig såhär:

-Min kropp klarar INTE att hålla kvar vätska! Dricker jag ett glas vatten så måste jag gå o kissa efter 3 min.

-Energin verkar aldrig riktigt ta slut. Kommer man väl igång med cardio eller promenad så bara går o går man. Tycks som man inte mattas det minsta.

-Jag vill INTE sova! Inte sömnig det lilla minsta. Inatt tex. sov jag knappt 4 timmar.....vaknade ändå 5 min. innan alarmet var ställt. Upplever mig utvilad. Trots att det rimligen måste vara precis tvärtom. I alla fall med tanke på arbetsbördan igår. 10 timmars blandade fabriksgöromål, 110 minuter promenader, 55 min högintensiv crosstrainer och ett 65 min långt supersetpass bröst och axlar.

-Man blir kreativ! Det poppar upp ideer från ingenstans, om de mest fantasifulla saker. Troligen överlevnadsmekanismer. Evolutionärt sett bör ju den som blev pigg och kreativ vid "svält", ha varit den som löste problemet och överlevde. Så det är väl ganska logiskt.

Hoppas jag får må så här ända fram till D-day!!!! Visst förstår jag att det inte går att leva på det här sättet i längden. Och att det måste vara snudd på hälsofarligt egentligen. Men syftet är ju att komma ner under 90 kg under bara några få minuter .... så jag kommer nog att klara mig.

Formkoll ihop med Peder ikväll! Själv tycker jag att det börjar bli riktigt riktigt rippat. Får se vad min snälle mentor tycker. Nu ger det sig också om jag kan ta "ätardag" imorgon?? Hoppas naturligtvis på det....även om det är så nära nu att det mentalt SKULLE, gå att hoppa över den. Ett "cheatmeal" kan jag säkert unna mig i alla fall. Och det är ju inte illa alls i så fall.

Dags för jobb nu!! Hämtning av formdelar i plåt först. Några mils körning på landsbygden i vinterväglag.....
Tackar Volkswagen för 4-motion!!!

S

 


Andningshål...eller??

2010-11-24 | 06:42:54 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Tja!

Nu är det tidig morgon igen. Och jag har varit vaken sedan 04.40. Är facebookvän med en av de andra anmälda i Lucia -90. Jens.......vi retades med varann på FB igår kväll, om hur jäkla långa sovmorgnar vi tog....Jag skulle ställa min klocka på 0.4.45. Och han skulle bräcka mig med 04.44.......

Föll till föga och ställde min på 04.45 ändå.
Vaknade 04.40 av mig själv!! Utvilad! Eller i alla fall, mot alla odds pigg!
Just nu skönaste tiden på dygnet. Morgonpromenad och sen kaffe och lite frukost, medan frun och döttrarna fortfarande sover.

Dock känns det att man inte har några somhelst reserver kvar nu. Ett utvecklingssamtal i skolan(med yngsta dottern) medförde att en måltid försenades ca 1 timme i måndags. Gudars skymning innan man fick mat......!!

93,8 idag vid uppstigningen!! Nu händer det grejer! Coach Peder frågade mig om vikten igår. Och jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, eftersom jag slarvat lite med vägningarna det sista. Tar tag i det nu, för han verkade lite bekymrad över att jag inte riktigt visste. Kollar nu vikten varje morgon i 4-5 dagar för att få ett medelvärde.

Själv är jag inte orolig det minsta. Formen är god. Och jag har INTE peakat för tidigt som tur är. Drömscenariot vore ju att vätsketömma Torsdag-Fredag i tävlingsveckan och gliiiida in i -90 på Fredag kväll!!!

Drömma får man!! Drömma bör man!

Går jag in på sista 7-10 dygnen med en vikt på 91-92 kg så är ju saken "biff..."
Känns just idag väldigt realistiskt!!!

Försöka jobba lite nu! Helt klart enklare att jobba "fysiskt". Att fatta långsiktiga beslut och göra kalkyler och liknande är INTE grejen. Även om jag får tvinga mig själv. Jag är ju faan VD....

Men det blir nog kvasten och Peltorlurarna idag! Perfa oxå....bränner jag ju mer kalorier!

S


Lappkast?

2010-11-23 | 07:27:16 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hejhej!

Snö, snålblåst och jäkelskap!! Ändå verkar allt ha vänt till MIN fördel på någe vis. Mitt sura humör och min extrema trötthet verkar vara som bortblåst!! NIIICE!!
Om jag får avsluta min tävlingssatsning på detta viset, så blir det ju närmast en defilering? Visst, det är ju inte klart ännu. Men jag trodde nog inte att jag skulle se nån ljusning i tillvaron vid det här laget!!!

4-5 timmar sömn och jag känner mig helt utvilad. 3(tre) promenader a' 6 km styck igår. Alla kring 50 minuter.(snabbt för mig.....)Sista vändan kändes det som jag flög fram.....skön känsla, efter att ha haft känslan av att ha tuggummi under skorna nu i flera veckor.

Morgonpromenad idag 04.50-05.50. Samma sträcka som i går kväll, fast med tio cm snö att pulsa igenom. Intensitetshöjning "scandinavian style"!!!

Härligt laddad för benpass ikväll. Blir näst sista benpasset före showtime. Fast det är tråkiga benpass nu tycker jag. Måste passa mig för att köra för hårt, får inte forcera, inga tunga böj, måste akta mig som ögat för skador. 
12-15 repsare också. Genomblödning är prio!

Blir massage idag också! Fick hoppa över förra veckan pga jobb. Har lagrat vatten i benen med en jävla gång  :(..

Vikt 94,5.....still dropping!!!

Nu kör vi!!

S


Vi ses på Lucia!!

2010-11-22 | 13:22:03 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)








4,5 weeks out!!!
Har torkat ytterligare sen dess........

S


Vinter....

2010-11-08 | 13:12:16 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Det är vinter!

Mina morgonpromenader utförs numera i närmast totalt mörker. Har en speciell runda, som jag kan helt utantill, som jag går på morgonen. Enda variationen är att jag "byter varv" då och då.

04.45 ringde klockan imorse. Och jag gick upp direkt som omväxling(snoozing är INTE uppskattat av sängkamraten....som helst går upp ett par timmar senare)

Helgens något generösare intag av mat satte sina spår kan jag säga. Igår morse var jag fruktansvärt vattnig. Det yttrar sig, för det första, som om huden helt plötsligt blivit cm-tjock på hela kroppen. Man ser ut som barbapappa! Sen har "fyllapå-dagar" ytterligare en biverkning. Nämligen ökad mineralhalt i muskulaturen.
Detta är absolut inget negativt, generellt sett, utan eg. hela syftet med ätardagar. Få upp trycket i musklerna och skapa en högre energinivå.
Men då muskeln redan är fylld med kolhydrater, vatten och mineraler, så finns det mindre plats för blod. Detta betyder att, små muskler med hög densitet, som tex muskeln på skenbenet, får stora problem med sin syresättning. Helt enkelt pga att det blir för trångt och cirkulationen stryps.

Morgonpromenad Söndag: Gick 150 m.......mjölksyra från helvetet i framsidan av vaderna!! 65 min total smärta för att genomföra promenaden på 6 km!

Påbörjade "operation ursköljning". Det innebär litervis med vatten, kaffe och c-brustabletter(lätt vätskedrivande!)

Kvällspromenad Söndag: Gick 1,5 km.......sen samma skit igen!!!!

Fortsatte "sköljning"......

Morgonpromenix idag: 6 km på knappt 50 min!! Inga problem alls!! Sköljning färdig! Vilket också känns och syns på kroppen!

Hoppas coach Peder hinner träffa mig minst en gång denna veckan. Känns som det börjar dra ihop sig ordentligt nu. Jag är inte nervös eller så. Men jag känner laddningen och jag vill ju göra bra ifrån mig. Har snokat upp och blivit facebook-vän med min hittills enda anmälda motståndare: Jens
En riktig "bit", med stora tatueringar och grova ben. Hans fysik är väldigt olik min egen, så det är svårt att göra jämförelser mellan oss. (det är därför det är domare på tävlingar!!!)

Har nu slutat äta kreatin. Vill få bort ännu mer vatten ur kroppen. Kreatin binder vätska och det har hjälpt mig att hålla uppe bla. viktbelastningarna i gymet. Nu struntar jag dock i vad siffrorna på stänger och magasin visar. Kommer sträva efter perfekt genomblödning och muskelkontakt istället. Skador i detta läget, vore förödande. Och en annan approach till styrkepassen, minskar risken för det drastiskt. Jag har också dragit ner på volymen viktträning. Tidigare har jag kört 4 set/övning. Nu kör jag 3 set(+ ev. uppvärmning). Fokus läggs alltmer på förbränningsträning..........kul......eller inte.....

Gymschema:
Tisdag: Ben
Frontböj:2+3 set
Vanlig knäböj:3 set
Benpress: 3 set(här kör jag lite tyngre eftersom det är en relativt stadig övning.)
Leg ext.: 4-6 set(bra "kontaktövning", hjälper mig att förbättra "flexen")
Donkeys i benpress: 4-5 set
Sittande vadpress: 4-5 set

Onsdag: Bröst-baksida axlar
Bänkpress/kättingrodd hög: 2+3 set
Lutande hantelpress/framåtlutad lateral:3 set
Pullover/framåtlutad lateral:3 set
Plana hantelpress/kättingrodd låg: 3 set
Cablecrossflyes/Reverse pec dec: 3 set

Lördag: Rygg-baksida ben
Marklyft: 2+3 set
Chins Wide:3 set
Chins neutral:3 set
Latsdrag: 3 set
Sittande rodd: 3 set
Peder E special: 3-4 set(en typ av pullover. för att skapa nervkontakt med nedre latsen)

Söndag: Armar-axlar-vader(kör allt i superset, även vader)
Skivstångscurl+hammercurl/Dips+tricepspushdown:2+3 set
Curl till pannan/Rep-extension/donkeys: 3 set
Scottcurl hantel/Enarms tricepsext(stigbygel)/donkeys: 3 set
Kabelcurl/Pushdown(med tre olika greppvidder)/donkeys: 3 set
Militärpress/sittande vadpress: 3set
Lateralraises/sittande vadpress: 3 set

Efter resp. träningspass är jag nu uppe i 45 min crosstrainer. Jag ökar på, 5 min varje vecka......
Har bra kondition numera....så det är inte särskilt jobbigt. Det är LEDAN som bromsar en!!!Likadant med promenerandet egentligen. Inte så jobbigt, men satans tråkigt!

Maten är ju ett kapitel för sig och jag hänvisar till dumbbell.se för detaljer.
Generellt är det inga stora förändringar. Jag ligger på hög proteinhalt och tillåter fett i naturlig proportion inom kcal-begränsningen(3100 kcal på gymdagar resp. 2800 kcal på vilodagar) Försöker få plats med ca 100 g kolhydrater/dygn för att hjärnan ska funka hyfsat!

Väger 95 kg och har en myyyyycket låg fettprocent..........

Fortfarande "transportsträcka".....men det börjar dra ihop sig!!!

Over and out!

S


Deffzilla

2010-11-04 | 08:33:44 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Japp! Jag erkänner! Jag är en "deff-zilla"!

Ofta är mitt humör som en riktigt sur och skitig disktrasa......kastar bittra kommentarer och fräser nider kring mig, hela tiden! Hinner liksom inte stoppa allt det sura som bubblar upp.

Har ju läst om detta och alltid tänkt:
"-DET, kommer ju aldrig drabba mig!!!"

 SÄKERT!?! Jag är nu inte alls önskebilden av en solbränd och leende kroppsbyggarmaskin. Nej.....en blek, trött och fårad slitvarg mer.....med stubin och tålamod som mäts med skjutmått.......

Upp till 3 entimmes promenader/dag gör naturligtvis sitt till.....inte så inspirerande direkt.....

Men jag vill så gärna gärna, vara ute i god tid! Vill kunna laborera med formen på ett kontrollerat sätt de sista veckorna. Och inte tvingas rådeffa bort depå-fett.

Värst är det på eftermiddagarna före gymet. Trött, sur och vrålhungrig!

Önskar jag kunde hålla mig balanserad. Men det är jättesvårt...: (
Kaloriunderskottet gör att min kropp fullständigt suger till sig energin som jag äter. Vilket lämnar min stackars hjärna ensam, med några uschliga ketoner som bränsle!
Ligger ju på drygt 3000 kcal på träningsdagarna. För vanliga människor är detta mycket mat. För mig, just nu, är det rena koncentrationslägerransonen.......musklerna bara SKRIKER efter mer energi!

Lite kolhydrater på morgonen, gör att jag har lite energi för att starta dagen. Men sen är det obönhörligen, käpprätt ner i "träsket" igen.

Jag har pyttelite fett kvar i depåerna på korsryggen. Och liiiite "under" rumpan. Mitt problemområde, knävecket, är snart helt tomt. Skulle tippa att det är knappt 800g "fett", kvar att bränna......sen är det BARA, att tunna ut huden. Vilket bör gå snabbt sista veckan, med hjälp av "tömningen"........OM, jag är helt klar med deffen.

Fredag, fredag, fredag!! Då fyller jag på med mat igen!
Tur att jag har det lilla andningshålet kvar att se fram emot, än så länge varje vecka.(Skulle tro att även min fru uppskattar att, för i alla fall några timmar, ha en man som går att ha i möblerade hus. Och som faktiskt kan fyra av ett leende, mellan tuggorna.......)

5,5 veckor kvar!!!
(Undrar vad jag ser fram emot mest egentligen? Att tävla, eller att äta? Eller att slippa gå 2 mil/dag....)

Ha det!
S


Vad gör du nu för tiden?

2010-11-02 | 08:10:23 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hejhej!
Nu var det satans längesedan jag var här och skrev. Får försöka uppdatera lite bättre.
Dock upplever jag nu en hel del tidsbrist, då all förbränningsträning tar myyycket tid i anspråk!

Senaste veckan, som varit vecka 7 innan tävling har nästan varit den mest dramatiska under hela dieten. I alla fall vad gäller förändring av formen. Efter en tids sänkning av kaloriintaget, med tillhörande lidande, så höjde jag upp intaget/dygn förra helgen. Ingen stor höjning alls, utan i storleksordningen 300 kcal på träningsdagar. Och 200 kcal på vilodagar.
Skillnaden har varit ENORM! Mycket mer energi och vilja överlag. Men mest har det märkts på kroppen. Den sista gnuttan fett som jag har kvar verkar nästan smälta bort. Troligen är marginalerna så små nu att den lilla lilla höjningen ger förbränning och psyke, den extra skjuts, som behövs för att toppa ut nu det sista.

De där 2-300 kalorierna/dygn gör också underverk på humöret. Längre stubin och bättre tålamod.....
(Från ett bottenläge så blir skillnaden påtaglig i alla fall.....)

Pratar med Peder ibland. Verkar som han bara avvaktar till riktigt skarpt läge. Enligt honom och hans sambo, ligger jag såpass i fas, att inga särskilda åtgärder krävs. "-Fortfarande transportsträcka" som Peder säger!

Måste, måste bli flitigare med poseringsträningen! De obl. sitter bra. Men det fria har jag inte, vare sig korreograferat, eller än mindre övat på. Ta tag i det nu kanske? Priset på 10000;-, för bästa posör, lär jag ju INTE ha chans på. Satsar nog på att prestera "godkänt". Balett har aldrig fångat mitt intresse riktigt.......

Börjar med helkroppsmassage en gång/vecka nu också! Hittills har jag låtit Michail koncentrera sig på lår och vader. Resultaten har varit enastående. Och jag har gått från att ha ben som "problemområde", till en vass och välutvecklad del. Som jag sagt innan: Byggartävlingar avgörs på ryggen och benen! Bröst och armar kan alla skaffa.....men deffade och välutvecklade ben och ryggar, kräver viljestarka idrottsmän/kvinnor för att få.

Normala dagar ser ut ung. såhär:

mellan 05.00 och 05.30, uppstigning.......bläh!

Svart kaffe 1 kopp
Morgonpromenad 45-60 min

Frukost 1(06.40)
50 g Fullkornsskorpor
50 g whey80 (blandat på vatten)
8 g kreatin
3 glukosamin
2 multivitamin
(Mina leder torkar ju som bekant när jag deffar. Glukosamin hjälper!)
Mer kaffe.....

Sticker till firman och försöker få nåt vettigt gjort............

Frukost 2(09.00)
250g lättkesella
10 g kakaopulver(naturellt)
40 g whey80(choklad....om jag har annan smak=inget kakao)

Lunch(12.30)
Kött, fisk, eller fågel(Ex.vis 200 g nötfärs eller 200 g kycklingfile)
Lite ris eller potatis(ris ca 80 g, potatis kanske 100 g)
Någon grönsak.....

Ca 15.00-15.30: Drar från jobbet..(jobbar oftast på helgerna oxå. blir mindre stressigt så)

Lunch 2 (mellan 16.00 och 17.00)
250 g lättkesella
20 g vitargo
100 g frukt eller bär

Gymträning med 40 min crosstrainer efter. Effektiv tid ca 110 min.

Middag(ca 19.00)
Oftast rent kött. Eller dito fisk eller fågel.
Mellan 2 och 300 g oftast

Kvällspromenad 55-90 min(20.00-21.30 beroende på humör och energinivå...)

Kvällsmat
Ofta...
140 g hamburgare
150 g stekt ägg
250 g lättkesella

Ibland sova
Ibland lite rastlös och övertrött.....kollar tv!

Detta ger i runda slängar 300-380 g protein/dygn. Ca 100 g kolhydrater. Och lite varierande mängd fett.
Allt som allt blir det runt 2800 kcal på "vilodagar". Och 3000-3100 på "gymdagar".

Jag har fortfarande lite ätardag på Fredagar. Vilket innebär obl. utelunch med Annika på dagen. Och familje"middag" på kvällen. Låter kcal-intaget ta vägen vart det vill. Men jag är noga med att hålla borta "skräpet". Dvs. MYYYYCKET MAT....men väldigt lite godis och så.

Kan säga att jag är väldigt less på att promenera just nu! Gå o gå o gå o gå.......TRÅÅÅKIGT!
Men jag gör det!
Jag tänker på min hittills enda anmälda motståndare, "Jens",......han går säkert så fötterna blöder!!!! DÅ GÖR JAG DET OCKSÅ!!!!

Ska göra en formupdate med bilder när det är exakt "4 weeks out".....då jävlar, ska ni få se!!!

The winner takes it all!!!

Ha det!
S