Baksmälla??? Nooooo way!!!

2010-08-31 | 09:35:11 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Som rubriken lyder! Ingen baksmälla här inte!

Snackade med en tjej på Facebook Söndags. Hon frågade mig om det "fanns deff-öl". Jag sade: -"Ne....men det finns planering och kalkylerade snedtramp".

Självklart tär det på samvetet en smula att dra till det såpass, när man har de ambitioner man har. Men jag låter det bero. Trots allt var det relativt lugnt och Söndagen blev som vilken söndag som helst. Dock med världens jäkla armpass. Som skrivaren av en blogg jag läser ibland brukar skriva: Sinnessjuk pump!

Det kan omöjligt vara några fysiska fördelar med alkohol!! Det bara går inte in i mitt huvud! Skiten MÅSTE vara fullständigt förödande för kroppen.
Ändå är det precis som att ett måttligt supande vid enstaka tillfällen, ger nån typ av kick till systemet. Har hänt mig flera gånger att jag upplevt kraftigt höjd prestationsförmåga, "dagen efter". Mot alla odds!

Dieten går för fort!!!
Vägde in på 93,1 i Söndags. Dvs. 1,2 kg ner på en vecka.(hade fyllt på mat och vatten efter festandet!)

Nu blir det att dra i nödbromsen! Höjer intaget till i snitt 3500/dygn vilket i praktiken innebär 3300-3400 på vardagarna och lite högre på Fredagarna.
Fettet bara rasar av mig. Och tom. insidan av låren börjar släppa. (stället där det sitter hårdast på mig!)
Insida lår och vader har en tendens att hålla fett och vatten på mig. Men där släpper det allaredan. Och jag tycker det borde gå rejält långsammare. Hoppas att höjningen ger kraft till ännu hårdare gymträning. Det börjar faktiskt kännas litegrann att man tappat i vikt. Favoriterna frontböj och marklyft känns lite skakigare nu.

Håller på och laddar upp med kreatin också! 15 gram 2ggr dagligen tom. Tisdag. Ett bra tillskott på diet tycker jag. Många pillar i sig skiten året runt. Men jag undrar om det gör någon skillnad mer än mentalt under offseason faktiskt. Trycket brukar vara ganska ok på gröt och bananer tycker jag! För min del är det främst när jag börjar känna mig sådär "sparvig", som det ger nåt att prata om. Nu blir det en bra skjuts framöver!!

Har fått igång behandling med Glucosamin och Relifex. Det börjar hjälpa lite faktiskt. Framförallt knäna börjar kännas mjukare och smidigare. Relifex är ett receptfritt "anti-artrosmedel" som finns på apoteket. Nu har jag troligtvis inte artros i knäna. Men funktionen som medlet har, är känt för att hjälpa stressade, torrdietade leder. Glucosaminet byggs upp långsamt i lederna, medan Relifex ger ganska snabb effekt. En bra kombination vid bekymmer mao. Det ena hjälper snabbt och det andra på sikt.



Brrr!

S



Howdy!

2010-08-27 | 16:48:09 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Då var det Fredag och "Fyllapåätarslappnaavdag!" skönt. Åker och käkar utelunch med Annika, som lite helgkickoff. Sen blir det vila från all typ av träningsverksamhet + ytterligare lite mer god mat under kvällen. Sista målet mat innan sovning, så skärper jag dock upp allting igen, och "ätardagen" är slut. Jag uppskattar mängderna jag äter och avrundar rejält uppåt. Detta gör jag för att få ett värde i mitt datorprogram och för att kunna gå tillbaka och kolla ungefär hur det såg ut. Tidigare dieter har jag låtit allt spåra ur som det velat. När man sen gjort ett överlag så har det blivit 12-15000 kcal på ett dygn. Finns inte någon somhelst ratonell nytta med sånt!! Inte ens gott med så mycket mat. Man låg i sängen på kvällen och ångrade sig för man mådde så dåligt.
Nä....nu "fyller jag på" ordentligt med vanlig mat bara. Jag äter mig mätt och unnar mig LITE lyx.
Säger bara Haägen Dazs!!!

Lördag blir precis som vilken vardag som helst med strikt kontrollerad kost och mycket träning. Dock ej denna Lördag. Just denna helgen har vi ett event på vår ort, som jag i år får kalla "sista natten med gänget". Det är en riktig partyhelg som av tradition innefattar rejält med alkohol. Orten kallas ju inte Texas för intet!!

Om jag upplever det annorlunda för jag är äldre, eller om det BLIVIT, mer städat. Det vet jag inte. Men "förr" var det som ett slagfält i hela samhället. TOTAL PARTY ALL OVER!!!
Nu är det dock lite lugnare........


Tänker partaja mao!
Givetvis ska vi träna imorgon oxå. Och eftersom baksmälla bara drabbar dem som erkänner sig besegrade av etylacetatet, så blir det sedvanligt pass på Söndag också.

Invägning inom parentes, på Söndag. Värdet där får kanske diskuteras lite. Men om jag bedömer partajandet som hyfsat måttligt, så tar jag siffran som den är. Alkohol driver ju vätska rejält, vid större intag. Och då kan värdet bli alldeles för lågt.
Dessutom förändras ämnesomsättningen så att man kan få en sk. "rebound" effekt. Helt plötsligt kommer kroppen i akut obalans med mineraler och vätska. För att försvara sig, så börjar den att lagra vätska istället. Förmodligen ingen fara för min del, eftersom jag numera dricker vääääldigt måttligt. Men man ska veta att det kan bli konstiga effekter.

En bloggarkompis, tillika tyngdlyfterska har vurmat hårt för världens, enligt henne, bästa kosttillskott
Ballerina Choko

Prövade några nu på em. Satan vilket tryck man får!!!
Dessutom BARA 69 kcal/kaka. Jag åt 4 stycken= 276 kcal

Gav mig följande essentiella födoämnen:

Vetemjöl
Socker
Vegetabilisk olja
Vetestärkelse
Fettreducerat kakaopulver
Invertsocker( vad är det?)
Bakpulver
Salt
Arom(?)
Hasselnötter

Undrar om Jay Cutler känner till detta? Annars tycker jag att vi får lära honom hemligheten när han kommer hit på Lucia.

Ha det!
S



TheForce!!!!

2010-08-26 | 20:49:14 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!
Igår vädjade jag ju om "theForce".

Verkade som min bön gick fram. Tidernas bröst och axelpass igår. Bla 20 reps i "bodypress". Nu är det ju inte reglementsenligt eg. Jag körde på 100 kg och väger typ, 93kg. Men det blir så mycke vikter att kånka fram och bort, eftersom Jag och Annika kör vartannat set. Därför tar jag vikter som går snabbt att byta och hålla reda på. 100 kg blir ju två tjugor på vardera sida. Bara ett snabbt tag på varje och sen kan Annika lasta på sina små vikter!

Körde sedan tre arbetsset på 120 kg. 8-7-5reps. Mycket nöjd med det! Det suger musten ur en att göra en maxning på högreps. Man blir inte sig själv, på en bra stund efteråt. Så att jag fick fram energi till den serien är mycket positivt.

Sen blev det lutande pressar, pullovers, plana pressar och sist lite discopecdec.

Men pecdecmaskinen på MF är en sorglig historia. Småkillarna envisas med att försöka bräcka varandra i "maxlyft" i pecdeck. Det kedjas på extravikter till förbannelse, vilket medför att maskinen är helt sned och krökt på flera ställen. Vid försiktig anmodan att undvika extravikter i pecdeck, om man bänkar under 100 kg, så får man riktig konstiga argument om hur starka de är just i den övningen. Jag själv tar över 150 kg i bänkpress. Men för mig räcker viktmagasinet gott och väl. Jaja....de lär sig väl, när axlarna går sönder!!

Gymvila idag. Drog från firman lite tidigare, för att åka och fylla på garderoben. Svårt det där....att hålla sig med anständiga kläder, när man pendlar 10-15 kg i vikt då och då.
Byxor är svårast. Jag är en utpräglad jeanskille, som lider svårt ,när jag inte har jeans att välja på i garderoben.
Just nu ett eller två par som funkar. Mina lår skaver ihop och sliter ut jeansen i grenen......
Hiphopstilen är inget jag kan förlika mig med....men det vore eg. det allra bästa

Storlekar är också problem med. Size som går upp över låren, hänger som säckar i röva.....snyggt!!!! Dessutom oerhört bekvämt......springa runt och dra i brallerna som en pissnödig femåring.....
Kanske får gå på vintage och köpa stretchjeans........precis vad tjejen i ena butiken sa oxå!!!

Blev 1 par jeans i alla fall. : )

Men men.....jag har ju valt själv. Och dessutom jobbat i 20 år för att uppnå det! Ingen ide alls att gnälla!

Hundmenad nu på kvällen. 8,5 km i måttligt tempo.(7-800 gram/vecka ska jag tappa ...varken mer eller mindre!!)

Ha det!

S


Tjo!

2010-08-25 | 20:36:21 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)


Tja!
Jag har tävlingslicens hos SKKF!



Nu är det bara startanmälan kvar. Vi få se när man förväntas göra det! Kommer väl anslag om de! : )

Wish me luck!!!
May the force be with me!!

Ha det!
S


Si och Så

2010-08-24 | 20:36:55 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

Måste säga att min "nya" dietstrategi är MYCKET trevlig under träningsdagarna. Efter råd, eller snarare bestämd uppmaning faktiskt, från en gymkompis så har jag höjt kolhydratintaget rejält denna dieten. Särskilt gymdagarna.

Det ger flera fördelar:

Gymträningen går lättare och känns mer inspirerande, då tryck och pump hålls på en godtagbar nivå. Allmänna känslan av att det är diet, hålls också borta litegrann.
Kroppen bör dessutom få svårare att "smygjustera" förbränningen, då den aldrig riktigt får vänja sig vid nån särskild fördelning, utan hela tiden tvingas leva ur hand i mun. Det är istället JAG som styr, intag och uttag, så att ett konstant kaloriminus uppnås. Att jag äter mer kolhydrater, betyder bara att jag drar ned på fett och protein en smula istället. Ligger generellt, vansinnigt högt på protein redan, så det finns gott om utrymme för extra kolhydrater. Fettet är ju det mest kaloriintensiva, så det sänker jag ju först och främst.

De mentala fördelarna med att inta kolhydrater, vid varje måltid utom den sista före sovning. Behöver väl knappast utvecklas närmare.

Kommer absolut inte, under några somhelst omständigheter, att visa "lättklädda" bilder på min blogg i nuläget. Jag skulle verkligen vilja CHOCKA mina läsare med den metamorfos som hård diet innebär. Redan nu är jag i såpass form att jag har ett par synliga vener på magen.(tappar först på magen......så det säger eg. inte mycket...)

1:e oktober har jag planerat en FORMUPDATE..........dvs om ca 3,5 kg(BW 90 kg blankt!). Då blir det lite pics.

För er som är i byggarsvängen så är nog detta inga konstigheter. Ganska traditionellt upplägg och realistiska mål för en debutant.

För er som undrar hur i satan jag ska komma under 80 kg så får jag bara säga: Det svåra är delen från 85 kg och nedåt.......paradoxalt nog så är det relativt enkelt att bränna fett för en bodybuilder. Det svåra blir när jag ska ned i viktklass. Och redan ligger på låg fettprocent. Jag ska då "tömma" min kropp på så mycket vätska och kolhydrater, som det med livet i behåll är möjligt. 

Har skrivit det innan och skriver det igen: Kroppsbyggning är en illusion....

Man SER STARK OCH FRISK UT, med brunfärg och rosa tanga och allt. I själva verket är man ett trycklöst vrak. Om man tar 160 kg i bänk offseason, iofs med estetik som en valross. Så kanske man bänkar så lite som hälften, på tävlingsdagen.....fast man ser ut som värsta Adonisfiguren.

Jag anser att bodybuilding är idrott fram till tävlingsdagen....sen är det "bara utställning".

Idag blev det ben.

Min kära fru laddar för fullt inför FitnessFive till våren. Svagheten....knäböj....skall obönhörligen omvandlas till ett fullgott kort, även det.
Metoden är precis som vår övriga inställning till livet: Skam....endast, till den som ger sig!!!!

Annika har som mål att klara 30 reps i knäböj på sin kroppsvikt.(= i nivå med de bästa på FiFive) Hon började helt sonika på en vikt där hon var säker på att klara 30.......och sen höjer vi 1,25 kg ända tills det bara blir 29 reps. Då Kör hon ett pass till med oförändrad vikt för att den gången förhoppningsvis klara 30. Sen blir det höjning 1,25....osv. osv.
Oerhört tålamodskrävande.........men väldigt tillförlitligt. Lämnar väldigt lite över till diskussion om "dagsform" och sånt. Resultatet som kommer är väldigt "solitt".

Vi har tillverkat en särskild anordning, som gör att vi kan centerera en 1,25kg:s viktplatta vid skivstången. 2,5 kg höjning blir för stor procent varje gång när vi har med såna här lättviktare att göra. Så vi fick uppfinna en hållare för den minsta vikten i gymet.

Själv ligger jag på underhållsbelastning. Försöker ligga mellan 6 och 8 reps/set med så tunga vikter som bara är möjligt. Detta betyder runt 140-150 kg i frontböjen och upp till 200 i vanlig böj.
Det där med prestationsförmågan under diet är ett lurigt kapitel. Vissa dagar känns allt helkass och man funderar på om det är värt besväret. Känns som alla muskler bara runnit av en i ett nafs. Andra dagar känner man sig som hulken. Tokpump och världens tryck!
Måste ha att göra med kroppens olika faser i fettförbränningen. På nåt sätt så ökas väl frisättningen av fett vissa dagar. Och man upplever en ökad energinivå.
I Lördags var det en sån dag. Körde marklyft som satan och ville bara öka och öka. Ett liiiiitet stoppljus började lysa vid 200 kg belastning:   -Ehhhh.....skulle inte du tävla i december??? Kanske läge att hålla sig skadefri nu då.....eller?    Jag körde sista setet på 140 kg istället för 220, vuxenpoäng där!!!!!

Dagens benpass blev dock rena plågan för min del. En liten egenhet att "torka ut", som mina leder har på diet.....gör att det ibland gör galet ont att belasta. Ficka stanna vid 180 kg i knäböjen och fightas för 6 reps. I vintras hade jag också jätteproblem innan kroppen vant sig vid lägre fettprocent. Så jag känner igen problemet och är inte särskilt orolig på sikt. Ska köpa Glucosamin på apoteket imorgon....det hjälper lederna att hålla sig smorda. Det är ingen mirakelmedikament men det hjälper de flesta att komma över de värsta bekymren.

Det var slagna hjältar på gymet idag. En med ömma leder och en med huvudvärk från helvetet. Vi fullföljde såklart ändå.......men inga stordåd direkt.

S+A



Competitive...........

2010-08-22 | 20:44:18 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (2)

Hej hopp!

Nu är det ju då definitivt beslutat! Jag gör tävlingsdebut på Luciapokalen 2010! Tjoho!!
En härlig känsla är det. Har ju tränat i 20 år för för att komma hit. Känner redan hur "tävlingsinstinkten" vaknar i mig. Kollar, känner, lyssnar och smider planer. Planerar.......

Var och hälsade på på gymet som jag ska tävla för i Torsdags. Träffade bla. Pierre som ska gå i CBB på Lucia i år. Karln påstod att han ligger på 6,5% kroppsfett typ året runt......jisses! Vissa har det bra! I gengäld gnällde han över knäskador som hindrade hans benträning. Jag mit pucko häver ur mig: -Jaaaadu......tävlingar avgörs ju på rygg å ben vettu!! 
Hoppas han har hårt psyke!!

Har varit en väldigt effektiv vecka vad gäller minskning av kroppsfett för min del i alla fall. Det både syns på kroppen och på vågen. Målet och planeringen säger ju 7-800 g viktminskning/vecka maximalt. Denna veckan lyckades jag tappa 1,5 kg. Det är INTE optimalt!!! Det ska ligga på 7-800g för att behålla så mycket muskler som möjligt.
Tur nu då att jag börjat dieta i tid. Det finns gott om tid för justeringar både upp och ned. Strategin för veckan som kommer, innebär både svagt ökat kaloriintag och lätt nedtrappning av extracardio.

För er som undrar hur jag gör med maten nu, så vill jag hänvisa till www.dumbbell.se
Det blir vråltrist om jag ska räkna upp alla siffror här. Bara sök på "samuel" inne i dumbbell, så kan ni kolla mina grafer och tabeller. Ställ gärna frågor eller kom med kommentarer. Man lär sig hela tiden.....andras frågor kan hjälpa mig till insikt också.

Veckoschemat i övrigt ser ut ungefär såhär:

Måndag:
Vila från gymet.
Promenad på kvällen 8,5-12 km

Tisdag:
Benträning.
Fortfarande tungt och intensivt med 6-8 reps/set. Gamla vanliga övningarna Frontböj, Knäböj, Benpress och Legext.
Crosstrainer efter passet. 20 min

Onsdag:
Bröst och baksida axlar. Bröst prioriteras självfallet. Superset mellan bröst och axelövningarna för att spara tid.
Crosstrainer efteråt 20 min

Torsdag:
Vila från gymet
Promenad på kvällen 8,5-12 km

Fredag:
Vila från gymet
Vila från promenader
Lite ätardag också. Från lunch och fram till kvällen. Allt vägs eller uppskattas med marginal uppåt. Äter lite vad jag vill dock. Fast det blir mest "vanlig mat". Det är det jag helst vill ha ändå så det är lika bra att äta sig mätt.

Lördag:
Promenad på förmiddagen 8,5-12 km
Baksida lår och rygg på gymet. Tufft pass med bla massor av chins och marklyft.
Crosstrainer efter passet 20 min
Promenad på kvällen. ca 6 km

Söndag:
Vägning. Före frukost. Alla viktvärden i dumbbell är tagna vid denna tiden på söndagen.
Promenad på förmiddagen
Armar och axlar på gymet. Ett riktigt "discopass" med massa kabelövningar och pump som mål!
Crosstrainer efter passet.
Ibland kort promenad på kvällen.

Så ser mitt upplägg ut. Enkelt men omfattande. Det ser likadant ut varje vecka med reservation för ev förändringar i cardiomängd beroende på hur vikt och fett% ändrar sig. De sista 8 veckorna för tävlingen så skruvar jag upp tempot rejält precis i början för att se vartåt det barkar. Börjar jag direkt att rasa i vikt då, så går jag tillbaka lite i intensitet och om jag står stilla så skruvar jag upp ytterligare. Sakta sakta skall jag sedan enligt tänket plana ut vid 4% kroppsfett och då väga ca 84,5 -85kg........

Förhoppningsvis ska jag inte behöva sänka kalorierna överhuvudtaget förrän de sista 7-8 veckorna heller. 3300/dygn som jag ligger på nu är en ganska behaglig nivå. Och jag har ju såpass kontroll att jag bara höjer eller sänker intensiteten på cardion för att göra åt mer eller mindre energi.  Visst är jag hungrig ibland....men det är knappast värre än vanligt tycker jag.
Är ju alltid hungrig ändå, så jag är van.....*asg*

Lägger in om tävlingslicens imorgon. Sen ska jag ska jag se till att få häng på en duktig coach. Har ett önskenamn på lut. Har inte velat ta kontakt förrän jag helt bestämt mig för att "löpa linan ut". Hoppas han hinner nu. Annars finns det alternativ som kan bli lika bra.......
Coachning är nödvändigt för en nybörjare som mig. Eg. är jag ju superexpert på det här kanske man kan tycka. Men bodybuilding är ju en ganska märklig sport då ju man faktiskt inte tränar särskilt mycket i själva tävlingsförfarandet. Man kör 5-6 ibland 7 pass i veckan i åratal....men det är ju oerhört olikt det som man sedan upplever på tävlingsdagen.

Man får "låna" erfarenhet av såna som vart med förr helt enkelt!!

Snart dags för kvällsmat! Kalkylen såg bra ut idag så jag fick faktiskt in lite popcorn utan att göra övertramp. Iofs bara 50g.....men ändå??

Ha det!

S


Gym!

2010-08-18 | 19:28:53 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (2)

Dåså!!! Då var semestertiderna definitivt över! På måndag börjar tydligen en del "pass" på gymet igen. Som vanligt medför detta en mild rusning av nya medlemmar, även ute på vischan där vi bor!

Egentligen gillar jag när det kommer "nytt" folk till gymet. Det är kul att det blir lite ruljans i magnesiadammet ibland. Varje höst hoppas man också på att det ska dyka upp nya talanger. Finns väl inget roligare än att se någon satsa stenhårt och lyckas!!!

Det är generellt dock tunnsått med träningsvilliga människor härute på landet. Framförallt på damsidan. På nåt sätt så tenderar tjejer i allmänhet att föredra träning i grupp. Det verkar som de gillar grupptillhörigheten och därför inte riktigt kommer in i gymet på det sätt som krävs. Därmed också mycket sällsynt med tjejer/damer som tränar på egen hand i gymet. Detta betyder nästan alltid att om en av dem "i gänget" uteblir, så uteblir även de andra......trist! Gymet är ju alltid kvar....även för ensamma!!!

Även jag, som egentligen är inbiten individualist, kan väl nånstans förstå känslan av flow, som uppstår vid gruppträning. Särskilt till "bra" musik. Det är ju en urkraft, som samlat människoarten i alla tider. Det kräver väl en något tjurigare skalle, att skapa detta flow ensam. Särskilt när man omges av människor som mest ser gymet som en plats för avkoppling och lättsam social samvaro. Träningen i sig är ju dessutom uppdelad i smidiga intervaller....så man både hinner och orkar prata emellan. Just det sista här är mycket intressant........

När bestämdes det att gymträning är "LÄTTARE" än annan träning? Har hört så många, framförallt utövare av de traditionella lagsporterna säga  -Lite krasslig idag.....får bli gymet istället för foppollsträningen!!

Tjises!
Ja....eg. är det ju ingen big deal....de satsar ju på en annan idrott. Gymet är ju i högsta grad sekundärt för dem. Men det sägs ofta med lätt nedlåtande ton....särskilt när det finns gymråttor i närheten!

Jag har kräkits av ansträngning ett antal gånger under träning....särskilt i början, innan man kände igen signalerna av syreskuld. Jag har förlorat medvetandet en gång och fallit till marken med skivstång och allt!
Med viljestyrka, intensitet och disciplin......så är gymträning INTE en dans på rosor.
No pain....No gain!

Nää......denna hösten VILL JAG SE DET!!! Jag vill se killen eller tjejen med det där vilda, lite galna i ögonen. Den där -FRAM-FRAMÅT-FRAM-attityden. Har sett det några få gånger tidigare...vissa är ju såklart mina vänner som jag träffar ofta, i och utanför gymet. Men vissa har tappat sugen och slutat..........

Så var är ni nu:

Janne J(VM i BB -70?)
Lisa J(Jannes lillasyster......BB)
Kari K (BB -80)
Jakob P(BB -90)
Pamela G(AF BF....BB?)
Petri K(Strongman, SL?)
Daniel K(Strongman, BB -100?)
och
Fredrik K( BB -80)
?
Alla dessa 8 personer(som kanske läser och känner igen sitt namn) har varit och är förmodligen fortfarande, riktiga supertalanger. De rörde sig alla kring och i, de små ruffiga gymen vi hade/har här ute på vischan. Musklerna bara poppade upp på dem!! Hade de hängt i och kört på.....så hade Jag inte behövt vara så ensam med mina tävlingsplaner. Alla 8 hade/har det som krävs....viljestyrka, intensitet och disciplin! Av olika anledningar så har väl personernas liv tagit sig vändningar, som gett träningen lägre prioritet. Och det får man ju iofs  förstå!

Tyvärr är det tunnsått med yngre människor med "blick". Har inte sett det på många, många år nu. Ibland glimtar det till under luggen på nån....men sen dör det bort igen.......
Samtliga i listan är födda på 70-talet eller absoluta början av 80-talet.....så de börjar ju som jag, att närma sig 40!


Står du inte med i listan??

Då har du ännu inte,eller aldrig,fångat min uppmärksamhet. Eller så tränar du hårt och regelbundet fortfarande.

Står du med?

Kom igen nu!!! Det är inte för sent!

Den äldste på Motionsfabriken började träna när han var typ 67. Hans mål var att göra  1 bardip. Idag är han 69 och reppar med 30 kg i bälte............han lånar mitt dipbälte!!!!!

S


Way to success....eller Road to ruin?

2010-08-17 | 12:21:58 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

Nu går det sannerligen framåt med stormsteg!!!

I Lördags var det dags för första "fettmätningen". Mätningen gjordes med 7 punkts kaliper och utfördes av en kompis som är PT. Efter 20 års kroppsfixering upplever man oftast att man har koll.
Det trodde jag också att jag hade. Och blev på så vis ganska besviken när han fick ihop 17,1% kroppsfett, mot de 12-15% som jag själv hade gissat på.

Kroppsvikten med 17% fett var ca 95 kg. Vilket betyder att jag skulle väga 82,65 med 4% kroppsfett. Ganska "smärtfri" vätsketömning ner i viktklass -80 mao. Dock fattas det enligt mig, nåt kilo muskler där för att jag ska bli helt nöjd.........

NU TILL DET FINA I KRÅKSÅNGEN:

IGÅR RINGER KOMPISEN:
-Duuuu....jag räknade visst lite fel......

FAAAN!!!   -Låg jag HÖGRE ÄNDÅ????

-Näe....du låg en bit UNDER 15%....precis som du trodde själv!!! - Jag hade glömt att dividera på några ställen.....

JIPPIIII!!!

Detta betyder: Vid 4% kroppsfett väger jag ca 84-85kg med "fyllda" muskler!!! En ganska ordentligt mycket bitigare grabb! Tömningen blir dock betydligt tuffare........Jag SKA under 80 kg......faanimig!!

Att väga över vore INTE kul. Skulle isf få tävla mot riktiga kanoner i -90kg. Det skulle innebära att de bästa skulle väga bortåt 10 kg mer än mig, på samma kroppsfett%.

För nu ska här tävlas!!

Har fått klartecken från klubb att tävla för. Det blir Studio Aktiv i Borås. Aktiv har en tävlingsdel sen några år och har bla. BodyFitness och Athletic Fitness i första hand. Även BB och CBB har de medlemmar som kör.
Jag och Annika tränade där en del i höstas, så därför kändes det ok att kontakta dem.

Har gjort lite småjusteringar i min dietstrategi den här gången. Istället för nästan ketogen diet och extremt låga kaloriintag, så har jag både ändrat proportionerna och volymen. På detta sättet kommer jag att tappa långsammare men mer kontrollerat. Jag äter också mer. Och MÅR BÄTTRE. Kommer förhoppningsvis också behålla mycket mer muskler och styrka, vilket är väldigt bra. För det kommer en uppbyggnadsperiod efter tävlingen också....det får man aldrig glömma. Bättre utgångsläge i den....betyder bättre utgångsläge till nästa tävling.....vilket i sin tur borgar för förbättrade resultat!!!!

Matintaget ligger nu på 3300 kcal/dygn I GENOMSNITT!! Det betyder att jag strävar efter att komma under med 2-300 kcal på vardagarna för att kunna bibehålla något lite socialt liv på helgen. Eg. betyder det ett ute-lunchbesök och en portion glass på Fredagen.......inget mer. Ätardagar på 10000 kcal + har jag slopat!! Man mår bara kass av det.

Hur mycket fett är det då som ska bort???? Jo....med hjälp av fettmätningen så kan jag faktiskt nära exakt räkna ut, både hur mycket jag behöver äta och träna, för att komma i den form jag vill, till den tid jag vill!!

Såhär blir det:

Jag skrev ju innan att jag gissar att jag väger 84-85 kg med 4% kroppsfett. Jag väger idag 95 kg! Jag VÄGRAR acceptera förlust i muskelmassa(omöjligt....men det är min inställning iaf!!) så det betyder att 10 kg fett ska bort!

Varje kilo fett innehåller 9000 kcal! Sammanlagt ska jag mao "elda" upp 90 000 kcal. Start i Luciapokalen är 11-12 december. Alltså ska jag på något vänster göra åt 90000 kcal mer än jag äter på 115 dygn. Detta betyder att jag måste "ligga back" 782,6 kcal/dygn(eg liiiite mer....behöver vara klar nån vecka innan....men förklaringen kommer).

Då jag tar hänsyn till min vikt och min arbetssituation, så ligger min kaloribalans på ca 3900kcal. Dvs den mängd där jag varken ökar eller minskar i kroppsfett. Den uppmärksamme minns nu att jag stoppar i mig 3300 kcal/dygn....dvs. 600 kcal back redan från början. Jag har alltså 182,6 kcal "kvar" att bränna varje dag.
 
Jag gymtränar 4 ggr/ vecka. Snittåtgång av kcal på ett gympass är väl ....500 kcal....redan där är jag eg. hemma. Eftersom 7x182,6=1278 och 4x500=2000........

2000-1278=722 Vilket betyder att jag "bränner" 722 kcal extra varje vecka!  Dvs ca 80 gram fett! Detta planerar jag skall utgöra min "marginal" och det som ska ge mig såpass sinnesro, att jag kan koncentrera mig på allt praktiskt, när själva tävlingen närmar sig!!!

För dig som orkat läsa ända hit vill jag nu säga: ALLT JAG SKRIVIT HÄR ÄR BARA TEORETISKA MODELLER!!!!!!!
Det tjänar som min egen vägledning och är absolut inte så perfekt som det framställs matematiskt. Ingen kan med säkerhet säga EXAKT hur mycket energi just jag gör åt. Ingen kan heller styra innehållet i maten med sådan precision att det blir så exakt som modellen visar.

För att garanterat ligga bra till......så promenerar jag med hunden flera flera gånger i veckan. Dessutom avslutas varje gympass med 20 min crosstrainer. Enligt tabeller så gör jag dessutom åt betydligt mer energi när jag tränar styrketräning.....mellan 6 och 800 kcal...vilket bara det ger mig den marginal jag räknade fram....

TEORETISKT SER DET BRA UT MED ANDRA ORD!!!!

Nu är det dock upp till bevis!!!

Ha det!

Samuel och Annika


Min fru!

2010-08-16 | 22:51:25 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)




Dietuppdateringar kommer i morgon. Spännande saker på g!!!

Annika & Samuel


Sånhär före o eftergrej.....

2010-08-01 | 22:30:04 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)


Konstigt det här med youtube! Ibland blir man förvånad över hur snygga filmerna blir, när man laddat upp dem! Ibland blir man kraftigt besviken över kvaliten. Före/efterfilmen som jag gjorde ikväll blev jag ganska besviken över.....;(


Lade ut den ändå!!! :)

Har dillat en del om min smoothie!

Inte direkt raketforskning! Men här kommer en beskrivning om hur jag gör.

300g mellanmjölk(3 dl)
100g banan(ca en normaler banan)
80g "whey 80" chokladsmak(ca 2 dl pulver)
250g lättkesella (1 ICA-burk)
10-15 g  kakao (1 msk)

(Nu väger jag ALL mat!!! Tom rödvin väger jag, om jag och Annika skulle dricka det nån gång. Men jag har skrivit volymmått efter, inom parentes)

Jag kör alltihop en bra stund med stavmixer. Drinken/smoothien innehåller ca 100g protein, så det är inget för den som är ovan vid ett högt intag! Kesellan gör alltihop lite strävare men det tycker i alla fall JAG är gott!!!
Ibland häller jag i kallt kaffe eller en matsked snabbkaffe. Det ger en lite "vuxnare" smak.

Dessutom ger drinken i sin helhet 724 kcal!!! Kanske är lämpligt att dela den på två personer för de flesta?
Jag sveper hela själv.......föga förvånande kanske?

Vi höres och synes!

S+A