Distans och balans....

2011-01-31 | 10:30:02 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Klicheer jag vet!
Men det är precis det jag strävar efter just nu. På alla plan i princip. Min mor ondgjorde sig ofta under min uppväxt med uttrycken "-Kan du AAALDRIG göra nåt LAGOM?" eller: "-MÅSTE du ALLTID överdriva?"

Överdriften har i hela mitt liv varit som en röd tråd. Jag funkar helt enkelt så. Måste "överdriva" för att bibehålla intresset för saker.

Överdrivargenen passar ju mitt val av "sport" mycket väl. Hela prylen är ju en stor överdrift.

IRL. eller den sk. verkligheten. Premierar ju dock lite andra saker. Här är återhållsamhet och måttfullhet mycket mer eftersträvat. Och att växla mellan dessa världar på ett effektivt sätt, är nog tricket för att nå framgång.

Säger inte att JAG fixar detta på ett bra sätt. Bara att det är eftersträvansvärt.
Därför tränar jag på det just nu.
Lagom fokus på träningen och lagom fokus utanför(IRL).

Bla försöker jag lägga energi på diverse byggprojekt hemma på gården. Jag gillar att bygga.....;).......

För att ändå säga nåt om träningen.

Jag kör just nu 4-5 pass i veckan. Och det flyter på bra. Känns fint i nästan alla moment.
Kör ju inte lika mycket tunga basövningar nu. Och jag känner faktiskt att styrkan inte är riktigt vad den varit. Dock är detta inget jag funderar över speciellt. Efter 20 år i gymet, så vet jag att det där kommer och går. Ena perioden blir man starkare. Nästa tappar man lite. Hursomhelst så gäller det att man ökar sammantaget över tid....

Förra årets gristräning. Med 12-16 set marklyft/vecka, är nu förbi. Likaså knäböjsorgierna. Nu försöker jag istället få med många olika övningar för ben. Allt för att få bättre nervkontakt och flex. Volym är för tillfället ett sekundärt mål.

1:a Mars börjar jag satsningen mot nästa Lucia. Då skruvar jag upp tempot rejält i gymet. Lägger även till lågintensiv cardio på vilodagarna. Ska försöka hålla fettprocenten så låg det går under hela offseasonperioden. Helst ska vågen inte tippa över 100 kg........

1 månads lek och smek kvar alltså. Eller distans och balans. Om man föredrar det uttrycket!

S


Jobbigt!!!!

2011-01-27 | 10:44:01 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (1)

Hej!

Har under tidiga morgonen kollat igenom Bodys film från LP -10......

Så satans jobbigt det är att kolla på sig själv! Man ser så jävla tydligt sina tillkortakommanden.
Plågsamt ärliga kommentatorer gör ju sitt till.

I stunden är det tufft att gå igenom detta. Det är aldrig kul att se sig själv göra saker på ett sätt, man inte är nöjd med.

MEN!!!

Jag försöker banka in i min skalle att LP är en tävling för nybörjare! I mitt startfält var det bara Jag och Jens, som var just det, nybörjare. Jens hade lyckats klart bättre än mig med förberedelserna. Och det lönade sig också!!

Alla de andra hade flera tävlingar i bagaget. Och det syns jävligt tydligt på filmen.

Summa summarum:

Att drälla runt på gymet hemma "och vara stjärna". Det är ju i ärlighetens namn föga produktivt!!
Ett slag i skallen och en knäpp på näsan är ju mycket mer utvecklande.
Att bli ordentligt nerplockad på jorden måste man ju se som början på en ny klättring! Nu känner jag ju smärtsamt tydligt mina svagheter. Och vet både hur och när jag ska undvika dem!

Att tävla såhär är ju som att köpa aktier. En aktie man äger, kan ju både öka och minska i värde. Det är ju först när man realiserar( säljer aktien/slutar tävla) Som man kan avgöra om det lönade sig eller inte.

Jag säljer inte mitt innehav. Jag tror att aktien Samuel Blomgren kommer kunna öka i värde. Det är inte första gången i mitt liv som jag ger mig ut på gungfly. I själva verket mår jag som allra bäst när jag lär mig nya saker. Oavsett hur svårt och tungt det är under resan. Och man brukar alltid få kläm på det till slut. Om man är lite envis.

Träningen flyter på bra nu i alla fall. Mentala energin börjar komma tillbaks. Och jag får sådär pirr i magen när vi ska till gymet.
Min fru och träningspartner verkar läka ihop nu också. Och igår körde vi tredje passet tillsammans. Efter att ha tränat separata program sen tidigt i höstas.

Som jag skrivit innan
Prioritet -11 är:
Axlar(deltoid)
Biceps
Flex/separation framsida lår
och
POSERING!!!!



Nån som kan gissa vem killen i vit t-shirt är? Ett tips är att kolla gadden på höger underarm!

Say it, believe it, achieve it!!!!

Sam


På G!

2011-01-26 | 12:26:08 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

Igår drog jag av världens benpass! Bästa efter Lucia. Fronböjen kändes som vanligt igen. Stadig och fin.

Måste försöka att hålla hornen lite trubbiga nu dock. Den här luddiga känslan som jag haft efter tävlingen, måste ju betyda något. Vore ju snöpligt med nån banal skada nu. Särskillt när det inte är riktigt samma krav på Blood'nGuts det här året.
Stannade på 135kg i front. Nöjde mig med en strikt sjua. Trots att det säkert fanns 5 reps kvar om jag hade grisat.

Benpass med fokus för flex och separation:

Frontböj: 2+3 set(uppvärmning av knän de 2 första)
Trad knäböj: 3 set
Hacklift(Nygammal bekantskap. Inte kört hack på 6 år!) 3 set
Djupa benpress: 3 set med minst 8 reps
Legextention: 3 set med båda benen+ 3 set med ett ben i taget+ 1 set med riktigt många reps och lätta vikter.

Alla böjövningar kör jag med smal fotstans. Behöver bygga lårsvep i första hand. Men mycket av svepet ligger i ren flexteknik. Så det övar jag också på ett annat sätt nu.

Målbilden är som vanligt vid benträning!


Volym, separation, flex och definition. In absurdum!
Tom Platz


Iacta alea est............2011-12-10........ripped to the bone!!!!!!!!! :)

2011-01-24 | 16:39:28 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hejhej!

Nu tar vi tag i bloggandet igen!!! Det har varit väldigt skönt att "släppa" kroppsbyggandet ett tag. Åtminstone alla "måsten" runt omkring. Har inte vägt mat, eller fört protokoll över nånting efter Luciapokalen. Dock har jag tränat i princip som vanligt.

Det var en väldigt speciell känsla att landa efter tävlingen. Tomt och konstigt bara. Trodde att jag skulle ha världens inspiration och lust att träna. Men det var nästan tvärtom. Och de som känner mig....vet att det INTE hör till vanligheterna. Jag vill alltid träna!!!!

Gymet är som ett livselexcir för mig. Spelar ingen roll vad jag är i för sinnesstämning.....deppig, förbannad, lycklig, stressad eller tom sjuk.....gymet får mig ALLTID på rätt köl igen. Kan räkna på ena handens fingrar, antalet "misslyckade" pass, de senaste 5-6 åren...
Jag tror att många seriöst gymtränande som läser detta kan vittna om nästan samma sak. Problem som man tar med sig till gymet, är inte borta efteråt. Men de har 99 ggr av 100 minskat såpass i storlek att man kan ta i tu med dem.

Efter tävlingen så var det första gången jag upplevde ett litet motstånd mot att träna. Det var inget kul helt enkelt. Egentligen har det väl inte kännts ok förrän slutet av förra veckan. Nästan 2 månader alltså.

Direkt jag klivit av scenen bestämde jag mig för att köra en gång till. Det kändes då alldeles självklart och naturligt. Men efter några dagar så kom tvivlet sakta smygande......
Efter att ha velat fram och tillbaka de här 2 månaderna, så bestämde jag mig för att köra -11 också!!! Jag och min fru Annika tog en seriös diskussion. Och bestämde tillsammans att jag skulle köra igen.

Dock skall strategin ändras drastiskt denna gången. Jag mådde sanslöst dåligt de sista 6 veckorna innan tävling. All mental kraft gick åt till att behärska min vardag. Dessutom misslyckades jag ordentligt med det. Var sur och tvär mest hela tiden. Fick ingenting vettigt gjort på månader....
Dietperioden blev helt enkelt för lång. Jag var mentalt slut flera veckor innan showen. Och när väl tävlingen kom så ville jag bara få allt överstökat. Inte optimalt för att prestera väl på tävlingsdagen. Man ska vara förväntansfull och glad på scendagen. Liite nervös och laddad. Inte blaze och full av negativ stress. Man tar inte itu med situationen korrekt i ett sånt tillstånd. Man söker minsta motståndets väg. Och man kan inte visa sin personlighet på ett bra sätt.
Flera av mina gymkompisar var på tävlingen och tittade. De sa alla samma sak: -Vi känner inte igen dig!! Du brukar ju vara som en terrier i vanliga fall!!! Helt vild när det ska presteras! Nu ser du bara ut att vilja därifrån...
Och i princip hade de rätt! Jag orkade helt enkelt inte greppa situationen och ville bara ha allt överstökat så jag fick sova och äta igen.

Metoden jag väljer för att undvika detta är väl ganska basic i byggarkretsar. Dieta kortare!!!
För att lyckas med detta måste jag hålla bättre offseasonform än jag gjorde -10. Målet är att slippa dieta mer än 12-15 veckor. Och det kan jag lyckas riktigt bra med. OM....jag lyckas hålla offseasonvikten under 100 kg.

Detta skall lösas såhär:

1) Väger och kontrollerar all mat. Lägger mig på ett minimalt kaloriöverskott.... 2-400 kcal/dygn

2)Ändrar träningsprogrammet. Från att ha kört ren massbyggarträning nu i flera år. Så ska jag ägna detta året till att bygga detaljer. Mina svagheter: Deltoid och biceps, skall framförallt förbättras. All underkroppsträning läggs om så att den främjar flex och separation, före ren volym. Jag vägde in -10 på 88,3 kg. Kan jag "möblera om kilona lite....så kanske jag kan väga in på 89.5 eller så. Då jag inte behöver lägga på mig jättemycket muskler, är det ganska onödigt att bulka FÖR hårt! 

3)Drar ner på artificiella sötningsmedel under dieten. Har lärt mig nu att det bara ÖKAR suget efter energi....Och jag konsumerade MASSOR under dieten -10.

4) Skaffar en cardiomaskin att ha hemma! Ledan var ett stort problem. Det var så trist att promenera det sista så jag trodde jag skulle spy!!! Ett alternativ till i verktygslådan underlättar garanterat!!!

Dietstart blir 4:e Oktober! 2 hela månader+ någon vecka "senare" än förra året! Max 7 kg att deffa bort! Stor skillnad mot de 17 kg som det blev 2010!?!?! Betyder också att jag har ytterligare  minst 2 månader till på mig, att slipa på förbättringar rent muskulärt.

Själva tävlingen:

Min ENORMA svaghet gentemot mina konkurrenter -10, var posering och scenframträdande! Det syntes verkligen att jag var "new kid on the block"...Har analyserat bilder och filmer som finns på nätet. Och är INTE nöjd med det jag ser!

Förklaringen finns självklart i mitt bristande nätverk när det gäller tävlingserfaret folk. Jag menar, om man tränar tex. på ett gym där det redan finns kanske uppemot tio stycken som har tävlat förut. Som man har en naturlig kontakt med. Så kommer man ju in i "tänket" på ett bättre sätt. Det är ingen ursäkt...jag vet! Men nu har jag insett hur viktigt det är....så nu blir det andra bullar. Men faktum kvarstår.....nätverk gör skillnad!!!
Jag tror att jag är ensam i hela kommunen med att ha ställt upp i en byggartävling. INGEN.....som jag träffar dagligdags, har en susning om vad det innebär....
I år har jag dock 100% mer erfarenhet än förra året!!!!! Kommer dessutom att öva posering på en del nya sätt.

Vad gäller formen. Så finns det en del att göra där med. Framförallt att hålla borta vätska bättre efter invägningen. (det rann över lite -10....men med starkare psyke det sista, så ska det nog gå bättre -11)
Vet åtminstone 3-4 rena misstag som jag gjorde(hemlis vilka....(:...). I vilket fall som helst så har jag gjort dem. Och man lär sig mycket genom att göra fel!!!

Då vet ni lite hur jag tänker fortsättningsvis. Ska försöka blogga lite bättre i fortsättningen. Bilder och filmer får det väl bli som tidigare. Kanske man skulle lägga upp veckoformsbilder???? Vore kul att ha sen kanske?

Bilder från tävlingen:


Bilden visar Jj Johansson....2:a plats!


Här är jag i samma pose! Man ser att jag ABSOLUT inte ligger efter, vad gäller massa. Det är posering och scenframträdande som gör den största skillnaden. Jj har tävlat en hel del innan och den erfarenheten talade för sig själv. Mycket säkert uppträdande, både onstage och backstage. Trevlig och social, hela tiden!! Ett föredöme!
Jj har stora planer för 2011.....ska bli spännande att se! Om han ställer upp, så är han het kandidat till guldet i -90 på Lucia i år. Själv satsar jag allt på att klättra placeringar. Allt sämre än femma är katastrof!!


That's all folks!!! 


S








Utvärdering 2010 (Obs! Lååååångt inlägg!)

2011-01-09 | 00:08:21 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej!

Både för egen. Och för andras(bloggläsare) skull. Tänkte jag göra en rejäl summering av förra årets tävlingssatsning.
Har väl drömt om att få tävla i "min sport" ända sen 17-18 årsåldern. Har aldrig känts realistiskt tidigare. Men efter att jag sett tävlingen Sweden Grand Prix 2009 i Varberg, så tändes lågan igen.......
(Bla. så tävlade min blivande coach i den tävlingen. Tyvärr så hade han misslyckats en smula med förberedelserna. Och blev oplacerad)

Året efter(2010), började allt egentligen med att gymets "Oldman"(han är nog bortåt 70.....men i humör och ande som en 20-åring....eller rättare sagt: som 20-åringar BORDE vara.....) ville göra en "fotosession".

Först skruvade jag väl på mig lite. Mumlade som svar att man måste va i bra form osv. Efter lite dividerande så kom vi fram till att vi skulle ge det 2 månader. Och sen se om jag hade slimmat till mig.

Sagt och gjort! Jag  deffade!

När datum var satt för fotograferingen, så komponerade jag ett eget töm/fyll-program. Och körde på med det sista veckan.
Det funkade:............sådär.....
Bilderna blev nog ok eg. Men jag var otroligt missnöjd med min form....

Drog till Subway och slukade några halvmetersmackor efteråt. På kvällen sen.....så bestämde jag mig!

Jag går ALL IN istället!!!! Här ska tävlas!

Hjälp!!! Blev nästa reaktion. Vad har jag NU lovat mig själv???? ALLA......och jag menar ALLA.....ursäkter för att slippa, var liksom förverkade efter 20 års gristräning i gymet. Hur faan skulle jag klara av detta??? Omöjligt att komma undan mitt ego.

Kände mig: Späd, Klen, Fet, Ful, Hårig OOOOOCH Blek.
93 kg bäbisslät.......

Nästa tanke var: MUSKLER!!! Jag måste ha MUSKLER!!! Alla riktiga bodybuilders har det. Då måste jag oxå!!!

Jag påbörjade därför en fullständigt vansinnig träningsperiod. I princip tränade jag bara Ben, Bröst och rygg som en tok fram till deffstarten. Jag körde så jävla hårt jag kunde hela tiden. Så tungt som det bara var möjligt.

Trots att jag drog på mig en rejäl ryggskada i början av sommaren. Så vägde jag 106 kg vid midsommar ,i MINST lika bra/dålig form som jag startade med.

Jag hade ökat ALLA personbästan, med tiotals procent.
Ej att förglömma: Jag hade ätit fullkomligt kopiösa mängder mat!!!!
Två saker kunde jag därmed konstatera: Träna som en dåre, det kunde jag fortfarande. Äta som en sådan, kunde jag också fortfarande...

Minns fortfarande min studentdag! Alla plakat med folket, hur de såg ut som barn, som hölls upp i vimlet utanför skolan. De flesta kände nog bara igen sig själva. Men mitt plakat kändes igen av nästan hela skolan. Det var nämligen en förstoring på mig, 3 år gammal, iförd tidstypiska(70-tal) kläder. Ätandes FIL MED CORNFLAKES. Man såg på uttrycket i gossens ögon att, mat, det är det viktigaste i livet!!! Jag kommer inte ihåg riktigt vem det var som sade det. Men nån känd byggare var det som konstaterade: -En av de viktigaste talanger en duktig byggare behöver ha, det är förmågan att äta trots att han är mätt!

Och det kan JAG!!!!!

Men till tävlingar, är det en hel del annat som krävs.......fortsätt läs nu!

Långt om länge höll jag allt svävande utåt sett. Jag berättade inte för folk att jag definitivt skulle tävla. Jag sökte inte licens eller tog kontakt med coach eller nånting.

Midsommarafton 2010 var vi på sedvanlig midsommarfest. Innan vi skulle gå dit så fick jag i panik leta fram ett linne att ha under skjortan. Ingen av mina skjortor i garderoben gick nämligen att knäppa......

Midsommarsagen började jag skära i kaloriintaget.......


Har haft med bilderna i tidigare inlägg. Men såhär såg det ut!


Och såhär! Notera "Bulky-Boyvecken" i nacken!

Mitt upplägg var mycket enkelt till att börja med. Från obegränsad mängd mat/dygn. Så gick jag ner till ca 4200 kcal. (För de allra flesta är detta fortfarande stora mängder mat...)

Självklart började jag snabbt att tappa i vikt och fettmängd. Träningen höll jag oförändrad. Heller ingen nämvärd extracardio.
I slutet av Augusti var det dock något som gick snett!!! En viktig sak vid en deff är ju att allt går i den takt som man planerat. Det ska varken gå fortare eller långsammare. Mer är alltså INTE bättre!! Nu RASADE vikten!! Från 98-99 till 92-93kg på, jag tror det var 10 dygn...
Inte bra alls!!! Nånting var fel. 

"-du måste ha kömmet in i nött, kattabålt tillstånd" Var Peders kommentar, när jag beskrev det för honom senare.
Hursomhelst: MER MAT!!!!!! MER TRÄNING!!! CARDIO SOM EN TOK. Förmodligen precis tvärtom vad experter skulle sagt. Men det funkade perfekt! Vikten klättrade sakta upp och lade sig på ca 96 kg! Samtidigt som fettmängden helt klart minskade...
Jag var på G!!!!!!!
Allt kändes kanon. Och jag jag bestämde mig för att ordna licens samt klubb att tävla för. Mailade till Mattias på Studio Aktiv. Efter lite ordnande med medlemskap o dyl. så fick jag min SKKF-licens!!


Coach? Måste man ha det? Vem skulle det vara isf.?
Självklart måste det bli Peder! Jag såg ju när han själv gick upp på scen för första gången. 1996 var det. Han kom tvåa i -90.
Jag ringde!
-Klart jag vill!  Sa Peder!
Whoupps! Så hade man coach då! Eller två egentligen. Linda(Peders sambo) var minst sagt aktiv hon också.


Såhär såg det ut då! Det var väl en tämligen oförändrad form som jag senare samma dag, visade upp vid första mötet med the one and only: Peder Eliasson


Liiite skillnad mot översta bilden!?!?!  Eller?

Hos Peder gjorde jag upp med mig själv om målsättningen för min debut. Efter att Peder kollat igenom min fysik och vi hade dividerat lite. Så beslutade jag att målet var att gå till final!! Allt sämre än 6:a vore katastrof. Och högre placering en bonus!!!
Mötet med Peder och hans sambo Linda, blev nästan exakt en vecka före SM i bodybuilding.
Jag och min fru Annika hade sen länge planerat att åka dit och titta hela helgen. Trodde Peder skulle förbjuda mig att göra avsteg från dieten ens den helgen. Han sa precis tvärtom. "-Slappna av! Det behöver du senare. Det är fortfarande långt kvar! Men du måste bli hårdare på benen. Jag tror du måste fixa en hårdhänt massör. I övrigt ändrar du INGENTING. Det fungerar precis som det ska"



Vad faan säger karln???!! Lucia är ju snart!! Och vaddå behöver sen? Det är ju mikropskopiskt med tid kvar! Jag måste ÖKA tempot! Mindre mat! Mer träning......AAAARGGGHHH!!!!
Massage? Vad i helvete? Sicket fjolleri!!!

Såhär efteråt inser jag ju att han hade helt rätt....men mer om det sen!

Vi drog till Västerås och SM i bodybuilding och bodyfitness! Vi såg Samir Troudi komma tvåa i -80. Han hade sjukt hårt motstånd. Men han vann!( Jag ser det som att han vann. För ettan, Jesper, var helt i en klass för sig. Sedan vann han overallen oxå.)
Samir lipade som en tjej.....och jag med! Faan vad härligt att se folk lyckas med det de företar sig!!!
Likadant Peter Österberg i tungvikten. Fast han var väl en lågoddsare egentligen. Visserligen var han bäst på linen......och efter oräkneliga andraplatser var det hans tur!
Stående ovationer fick han! Måste ha känts helt otroligt!

Väl hemma i skogen så ringde jag en massör! Och om jag var riktigt ärlig och hård mot mig själv så sög mina ben svettig pung vid det här laget. De var så gott som jämntjocka från höften ned till ankeln. Stora och fylliga. Men inte en enda markering. Vi satte en stående tid. Måndagar kl 10.30 fram till tävlingsdagen.
Jag minskade också kaloriintaget ett snäpp............till 2700kcal/dygn(fortfarande mycket mat faktiskt.)Och lade in morgonpromenader.........Och kvällspromenader.......Och ökade cardion på gymet. Och i och med det, gjorde jag de största misstagen under hela dieten.

Hela min uppenbarelse protesterade HEJVILT på den här förändringen! Humör som en bålgeting med PMS. Allt tryck försvann ur musklerna. Kändes som livet sakta sögs ur mig. Till råga på allt så uteblev resultaten oxå. Tror inte formen förbättrades ett skit under hela oktober månad. Och benen, som var så viktigt, såg ut som elefantben. Jämntjocka...

Satte mig ned och funderade på vad jag skulle ta mig till. Sänka mer???  Nänä..omöjligt. HÖJA?? Det går väl inte? Inte på diet?
Jag kämpade på ett tag till. Humöret gick UUUUPPPP...........och NEEEEEER......UUUUUPP!......och NEEEEER! För att slutligen lägga sig stabilt på botten. Jag mådde pyton mentalt! Drack säkert 3 liter sockerfri läsk/dag. Tuggade 1,5 paket sockerfria tuggummin och drack säkert ur en flaska Fun-Light/dag också. Min hjärna fullständigt skrek efter energi. Försökte lura den med sötningsmedel. Men det gick den INTE på.
Och fettet satt obönhörligen kvar! Särskilt på de förbannade benen och vaderna!!

Sen gav jag faan i alltihop. Höjde kaloriintaget/dygn till 3200(precis som före SM)

OCH VIPPS!

Blev det såhär!!!(ca 5 veckor före tävling)

Sen blev det raka spåret fram till tävling! Förbättringar varje dag nästan. Och vikten dalade långsamt ned till ca 94 kg. Och där tar vi en bild till!


Bilden togs av Lothar Marunga ca 10 dagar innan tävling. Den uppmärksamme noterar att posen är likadan som en bild tidigare i inlägget.

Som man förstår så har KROPPEN en enastående förmåga att anpassa sig till rådande omständigheter. Den skickar signaler till hjärnan dygnet runt om sin status. Ute i naturen så är detta mycket ändamålsenligt. Och det fungerar mestadels perfekt. Balans mellan aktivitet och födointag hålls nästan automatiskt på en bra nivå.
Dieter inför bodybuildingtävlingar är dock allt annat än naturligt! Man VET, förnuftsmässigt, att man ger kroppen den näring den behöver. Men eftersom man vill minska mängden kroppsfett så måste den hela tiden få i underkant av sitt behov. Det gör att den konstant "berättar" för hjärnan att den får för lite.

Den här signalen lyckades jag INTE tysta!!! Den gnagde i mitt huvud dygnet runt. Och höll bokstavligt talat på att driva mig till vansinne. Trots att jag höjde kaloriintaget. Och kroppen, åtminstone visuellt, återhämtade sig. Så tystnade inte varningsljudet i skallen.

November månad var RENA PLÅGAN!! Ärligt talat ville jag bara att det skulle vara färdigt. Jag var konstant irriterad och stressad. Sov 3-4 timmar/natt. Somnade i princip stående på dagarna......
Enda gången på dygnet som jag mådde bra, var morgonpromenaden varje morgon. Gympassen var såklart roliga också. Kroppen mådde ju bra! Och jag började VERKLIGEN se ut som en tävlingsbyggare!! Med lite pump i musklerna och bra ljus. Så kändes det kanon!!!
Men skallen var bara som snömos.......

Det var precis detta Peder menade vid vårt första möte. -Slappna av! Det behöver du senare!
Förmodligen berodde "knäckebrödskänslan" som jag hade i skallen, på att jag helt enkelt dietat FÖR HÅRT. Och framförallt: FÖR LÄNGE!

Tillslut så kom ju då december månad. Tävlingen var den 11:e! Jag anmälde mig till Luciapokalen näst sista veckan.
 
Sista veckan före tävlingen gick jag in i sk. tömningsläge. Dvs man laborerar med salt och vätskebalans för att kunna få en så "tunn hud" som möjligt på scen. Det är en ganska underlig procedur som ligger väldigt långt ifrån fitnessvärldens vanliga hälsoimage.

Hursomhelst så lyckades tömningen denna gången. Och jag vägde in på 88,3 kg, fredagen före tävlingen. 1,7 kg tillgodo för att komma in i klass -90. Efter två spraytanning gick jag och Annika till hotellet för att vila och att jag skulle starta laddningen för tävlingen.

Vad som hände efter det, är så att säga, historia nu.

Men slutsummeringen får bli: MISSION ACCOMPLISHED!! Jag blev nämligen 6:a!


På det stora hela är jag oerhört nöjd!!

Det som dock känns som ett misslyckande är den ALLDELES för långa dieten. Den gjorde mishmash av min hjärna och fick mig att göra situationen olidlig för min omgivning.

Nu ska jag ta ett par månader att stöta och blöta mina nya lärdomar. Sen fattar jag beslutet om ev. tävling 2011 TILLSAMMANS med min fru.(Efter mig....så är det hon som drar det tyngsta av lasset! Så det är absolut nödvändigt att hon är involverad!)

Alla ni andra som stöttat och triggat: Stort tack! Ni vet själva vilka ni är!

Om det blir i år, eller senare. Det vet jag inte än.
Men en sak är säker: I'LL BE BACK!!

BIGGER, STRONGER, FASTER

S