Härligt med ledig dag....

2010-01-18 | 22:21:35 Direktlänk | Allmänt | Kommentarer (2)

Även om jag fullständigt älskar att träna, så är det också skönt att ha vilodag. På vilodagarna så blir det bara hundpromenader och köksarbete oftast.

Eftersom träningslivsstilen kretsar så mycket kring maten så blir kylskåpet, frysen, spisen och diskmaskinen ens allra bästa vänner.

Mikrovågsugnen ej att förglömma...
Favoritplatsen hemma är köket...alla kategorier! Här finns resurserna för det centrala i livet; MATEN.



Till 95 % så lagar vi all mat från scratch. Dvs. vi tar hem färska råvaror och tillagar.
På så vis har vi koll på innehåll och smak själva.

Vi har en last.....Fun Light...sockerfri saft. Den används som smaksättare till allt fitnessfolks favoritmat: Lättkesella men dricks också som just det: saft.

Fun Light är eg. ett jävulens påfund. Det innehåller inga som helst naturliga ingredienser. Bara färgämnen, sötningsmedel och konserveringsmedel.
Det finns dock ett stort plus, den innehåller nästan inga kalorier. Man kan hälla i sig litervis utan att det blir någon skillnad.
Nyttigt? Knappast...
Kalorisnålt? Absolut....

En annan favorit i köket är olivoljan. Här kan man prata om Funlightens motsats.....kallpressade solmogna oliver. Fantastisk naturlig smak, och det går att använda i princip till all mat. Innehåller massa fettsyror och vitaminer som vi behöver.

Nyttigt? Så in i bänken....
Kalorisnålt? Knappast.....Några dl innehåller så mycket energi att det räcker till en vuxen man ett helt dygn.(900 kcal/100 gram)

Dagens sanning: Skilj på "nyttigt" och "kalorisnålt", det är nämligen inte ALLTID samma sak...



S


Kommentarer
Postat av: Andreas



Ingen dålig självdisciplin/kosthållning det där du! En annan har ingen direkt koll på kalorieintagen.. Men så är man ju smal och fet som en pommes frites också. :- )

MEN! Det skall bli ändring på det där var det lider.



Snygg blogg förresten!

2010-01-19 @ 00:40:44
Postat av: samuel

Andreas.....du behöver bara skrapa lite på ytan av dina gener, så finns där förmodligen både disciplin och järnvilja. Bara att hämta upp!

Vi ses på gymet!

2010-01-19 @ 07:23:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback